Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Наживка

Все про донні снасті

Re: Наживка

» 21.09.2012 09:48 am

Про мотиля.
Мотиль – спільна названа личинок комарів із сімейства Chironomidae та Tendipedidae. В рибальстві (як і в аквиріумістиці) використовують два основних, характерних типи - великого (* у рибаків - насадочного) і дрібного, кормового (* у рибаків - прикормочного).

Мотиль насадочний, великий
Зображення
motyl.jpg
motyl2.jpg

Ця яскраво-червона, ніжна і рухлива личинка розміром 15-25 мм, у поперечнику до 2 мм, яка є улюбленою багатьма рибами і часто використовується поплавочниками і фідеристамиу якості наживки на гачку - личинка комара Chironomus plumosus, або як його називають по простому комар-дергун, або рос. личинка комара-звонца, -толкунчика, -трясуна. Це світлокоричнева, двокрила комаха з зеленкуватими ніжками і брюшком, або повністю оливкового кольору. Має мало спільного з надоїдаючими нам кровососами (Culicidae), або комарами звичайними (лат. Culex pipiens), бо просто не має хоботка. Інколи, під час вильоту на водоймі ввечері створює просто таки суцільне, потужне дзижчання, яке під ранок закінчується просто таки килимом з тілець цих комах на палатці, машині, столі...
Зображення
Chironomus plumosus

Мотиль прикормочний, кормовий, мотиль лиманний.
_мотыль1.jpg
_мотыль2.jpg
_мотыль3.jpg



По великому рахунку, весь вищезгаданий мотиль є личинками одного виду комарів - не кусючої двокрилої мошки з роду хірономід. Але, видів багато, умов і середовищ теж, тому:
И лиманный мотыль, и обычный мотыль принадлежат одному большому семейству хирономидов. Они представляют собой личинку некусачей мошки и существуют, в больших количествах, в иле и слоях грязи на дне водоемов. Лиманные мотыли — более мелкие из двух личинок хирономидов и населяют проточную воду, тогда как обычные мотыли — более крупные и приспособлены к жизни в стоячей воде. Лиманные мотыли процветают в богатых питательных условиях и могут перенести очень низкое содержание кислорода, поэтому они часто концентрируются в достаточно загрязненных водоемах. Свинофермы, сбросы сточных вод результатов человеческой жизнедеятельности — известные места сосредоточения лиманного мотыля. Нередко плотность личинок достигает несколько тысяч на квадратный метр

В принципі кормовий, прикормочний і лиманний мотиль є одне і теж, тільки відрізняється середовищем, з якого його намили і де, власне, він виріс. Сама по собі це така ж яскраво-червона, рубінова рухлива личинка, але значно менша за розміром у порівнянні з насадочним, всього лише 7-10 мм і рідко більше 1 мм у поперечнику (до речі, колір мотиля дає змогу оцінити його стан - чим темніша, чорно-бурячкова окраска - тим менше в мотилі кисню і тим більша ймовірність, що частина личинок мертва, чим світліша і яскравіша - тим краще :) ) З однієї сторони виникає питання - а чому ж немає "різнокаліберного" мотиля серед того, що продають? Чи його калібрують? Скоріш за все просто є суттевий вплив на видивий склад, який в свою чергу залежить від умов. Від того і переважаючий розмір личинок, і їх кількість на квадратний метр, і соленість чи прісність :)

Аватар користувача
Pavel K
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту
 
Повідомлення: 2777
З нами з: 12.02.2007 09:10 pm
Звідки: Львів, Cихів O67927O677

Re: Наживка

» 13.11.2012 11:40 pm

Я пробував замароженого мотиля купляв у зоосвіті він теж прикормка правда :?: викіну фото

Аватар користувача
Ігор G!Loomis
Львівська обласна федерація риболовного спорту
 
Повідомлення: 58
З нами з: 06.04.2011 10:09 pm
Звідки: новий львів

Re: Наживка

» 13.11.2012 11:46 pm

От з замороженим в нас не проблема. Але ніразу не пробував у прикормці. Та і результат треба мати у порівнянні живий/морожений.
Але цікаво дуже, поділись висновками... :)

Аватар користувача
Pavel K
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту
 
Повідомлення: 2777
З нами з: 12.02.2007 09:10 pm
Звідки: Львів, Cихів O67927O677

Re: Наживка

» 03.02.2013 11:53 pm

Хтось користувався пелетсом як насадкою???Як використовується (монтаж). Умови лову З.Буг, Добротвірське водосховище,скидний канал ДТЕС. Риба короп, карась. Цікавить все про їх використання :f1:

Аватар користувача
scorpion2106
 
Повідомлення: 214
З нами з: 12.09.2011 11:55 pm
Звідки: Львів, Тадані

Re: Наживка

» 04.02.2013 02:23 am

scorpion2106 написав:Хтось користувався пелетсом як насадкою???Як використовується (монтаж). Умови лову З.Буг, Добротвірське водосховище,скидний канал ДТЕС. Риба короп, карась. Цікавить все про їх використання :f1:


Є мякий пелетс, який можна на гачок чіпати, а твердий можна використовувати або на волосяному монтажі, або на гумочці.
unikorm_pellets_1_thm.jpg
Pelletwaggler7_angeln_plus.jpg
150-6.jpg

Для надівання гумки на пелетс існує спеціальний присирій (середня фотка). До речі досить успішно використовується у короповій, фідерній та поплавочній ловлі.

Аватар користувача
giorgio
Львівський клуб активного відпочинку
 
Повідомлення: 1308
З нами з: 30.07.2007 10:32 am
Звідки: Fishmaster Львів # cel. (нуль67)922нуль178

Re: Наживка

» 04.02.2013 03:27 am

Таким же чином, мабуть, можна і кусочки з макухи використовувати :?:

Аватар користувача
Reptar
 
Повідомлення: 234
З нами з: 15.02.2008 10:16 pm
Звідки: Львів, Рясне

Re: Наживка

» 04.02.2013 03:54 am

Можна, але все залежить від якості макухи і коли той маленький кусочок розвалиться.
Взагалі то волосяний монтаж дозволяє використовувати в якості насадки абсолютно все, що рибі цікаво і на гачок не надінеш, а в деяких випадках ефективніше, ніж просто на гачок.

Аватар користувача
Pavel K
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту
 
Повідомлення: 2777
З нами з: 12.02.2007 09:10 pm
Звідки: Львів, Cихів O67927O677

Re: Наживка

» 04.02.2013 01:41 pm

Дякую, за відповідь. Виникло питання чи хтось користувався ним в наших умовах... Яким смакам, виробникам віддає перевагу наша риба в вище перелічених місцях.Який діаметр краще використовувати як насадку і чи має він бути в прикормці?

Аватар користувача
scorpion2106
 
Повідомлення: 214
З нами з: 12.09.2011 11:55 pm
Звідки: Львів, Тадані

Re: Наживка

» 18.04.2013 02:37 am

Вище я вже описав, як приготувати мастирку, яка придатна і для донної ловлі з дальнім забросом. Доречі, використання її в минулому році на фідер, показало хороші результати, а на деяких рибалках навіть більше очікуваних.
Довгими зимовими вечорами переглядав інтернет і надибав відео, правда там називають її мамалигою, суть та сама, вірніше технологія приготування таж, а компоненти трохи інші. Ось воно - http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NruVJQJnXIo .
Мені сподобалось використання для варки пакетиків, - це дає можливість єксперементувати з добавками ще при замішуванні.

Аватар користувача
SAS
 
Повідомлення: 328
З нами з: 28.06.2009 12:10 pm
Звідки: Львів - Сихів

Re: Наживка

» 11.05.2013 11:00 am

SAS написав:Довгими зимовими вечорами переглядав інтернет і надибав відео....

Саша, це власне цю наживку ви хотіли викласти на форум (памятаєте наш діалог на толоці Стрийська-Наукова?) :?:
Допис: реально спробував, все майже як і Ваш рецептик, але в кульках. Поки робив без джемів і вареня, полінився спуститись в підвал :roll: .
Востаннє редагувалось Петрович в 02.07.2013 09:43 am, всього редагувалось 1 раз.

Аватар користувача
Петрович
 
Повідомлення: 1032
З нами з: 20.08.2008 12:00 pm
Звідки: Santa Barbara, Ukraine :), Lviv

Re: Наживка

» 28.06.2013 05:29 pm

Експрес метод приготування мастирки*

Оскільки при ловлі ляща, окатиці, рибця, плотви, а деколи й карася мастирка буває поза конкуренцією, трохи проекспериментувавши, розробив метод,прийнятний і в польових умовах при кількаденних поїздках. Використовую мастирку як при фідерній ловлі (заліплюю в пружину, рис.1-2), так і поплавцевій.
Складові:
1) горохова мука - 5 об'ємів (об'єм - це чарка, мірка для ліків, кришка від аерозольного балончика, але не ложка, бо буває з верхом чи без);
2) манна крупа - 2 об'єми;
3) вода - 6 об'ємів;
4) сіль - дрібка;
5) олія соняшникова - кілька крапель.
Горохову муку готую заздалегідь розмелюванням в електричній кавомолці жовтого лущеного гороху та наступним просіюванням через дрібне сито.г
На місці ловлі засипаю в металеву кружку об'ємом 0,5 л горохову муку та манку, відмірюючи їх у вказаній пропорції чаркою (в моєму випадку 1 чарка =15 мл) . Заливаю відміряним об'ємом холодної води з водойми, підсолюю та ретельно вимішую - виходить достатньо рідке тісто. Його варю на водяній бані: в армійський казанок наливаю 100 мл води, кладу на дно кілька плоских камінців і вже на них ставлю кружку з тістом, накриту кришкою. Казанок - на вогонь. Після закипання води в казанку, накриваю і його кришкою, відсуваю на край вогнища і залишаю ледь-ледь кипіти на протязі 10-15 хв. Потому знімаю казанок з вогнища, загортаю в газету та в якусь одежину (светр, коц,спальник...) і лишаю остигати. Після остигання вишкрябую з кружки мастирку і ретельно розминаю, змастивши долоні олією. Якщо мастирка вийшла загуста змочую її водою, що залишилась в казанку, (ні в якому разі не сирою - бо швидко прокисне) і виминаю до бажаної консистенції.

Те саме можна зробити вдома в значно комфортніших умовах і в більшій кількості. В цьому випадку слід розділити отриману мастирку на кілька порцій і зберігати в морозилці в поліетиленових пакетах. Перед виїздом на ловлю розморозити-розігріти в мікрохвильовій пічці і ще раз вим’яти.
Удачі.
*ІМХО: мастирка http://www.fishing.kiev.ua/nasadka/p-38.htm вариться з гороху, мамалига з кукурудзи, а все інше - різноманітне варене тісто.
P.S.: Вперше взнав про мастирку від київських рибацюг далекого 1970 року, коли рибалив з причалу річного порту.
Приєднані файли
IMG_0046a.jpg
Рис.1
IMG_0047a.jpg
Рис.2

Аватар користувача
angler
 
Повідомлення: 72
З нами з: 16.03.2007 02:40 pm
Звідки: Львів, Кульпарків

Re: Наживка

» 07.07.2013 02:49 pm

Підсккажіть!!! Не вдається приготувати наживку з геркулеса. Робив завжди по рец.Щербакових. Виходило досить непогано, але останнім часом розлазиться на гачку.Може сама якість насіння погана :?: Може є якість інші рецепти :?: Дякую... :f1:

Аватар користувача
ru6ak
 
Повідомлення: 38
З нами з: 28.01.2012 11:58 pm

Re: Наживка

» 07.07.2013 10:40 pm

Прочитав статтю anglera і думаю , що моя інфа теж буде комусь корисною. Мастирку готую з пресованого гороху, в пакетах ( продається в Барвінку- до семи гр., на дві , три рибалки ) + манка. Пропорція пів на пів, чи один до одного :) .В киплячу воду засипаю горох , щоб утворилась кашка,5 хв. мішаю вилкою, потім всипаю потроху манку і перемішую . Якщо зарідко досипати ще, (густіше краще , не збиває дрібота) все залежить від загальної кількості. Якщо загусто не страшно , можна і на водоймі розбавити водою , а от рідку масу можна зробити густіше вдома , добавивши манки. Час приготування -20 хв. Закутати в рушник і дати настоятись , щоб манка розпухла. Ще теплу масу добре розімняти. Така насадка краще тримається на гачку , ніж зі звичайного гороху і манки, чому- не знаю. Удачі :f1:

Аватар користувача
karperman
 
Повідомлення: 357
З нами з: 07.03.2010 03:20 pm
Звідки: Львів, Левандівка

Re: Наживка

» 15.07.2013 12:46 pm

SAS написав:технологія приготування таж, а компоненти трохи інші. Ось воно - http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NruVJQJnXIo . Мені сподобалось використання для варки пакетиків, - це дає можливість експериментувати з добавками ще при замішуванні.

Минулого разу робив рецепт в SAS але в пакетах і без джемів. Вчора спробував компоненти з відеоролика і виявилось, що додавання муки замість манки дало більш розсипчатий продукт, який гірше сідає на гачок :( . Мусів таки додати манки для еластичності.
Про джем..... Використав малинове вареня, без кісточок.... Замісив майже на тісто, рідким не було але не зварилось, залишилась дуже густа маса. Щоб не пропадало зря також добавив манки і використав для прикорму бо все рівно була крихка. Як прикорм- бомба, вода бурліла :lol:
Отже експериментувати можна але залишаюсь на провіреній наживці від Саші.

Аватар користувача
Петрович
 
Повідомлення: 1032
З нами з: 20.08.2008 12:00 pm
Звідки: Santa Barbara, Ukraine :), Lviv

Re: Наживка

» 13.04.2014 01:20 am

Я вот случайно услышал о наживке которая варится из манки. Друг показал в интернете ссылку, что-то я почитал и не могу понять как можно манку сварить чтоб получилась наживка? Пробовал может кто такую штуку делать? Да и еще там на овсянке наживка есть, тоже готовить нужно. Поделитесь кто знает что по чем)) заранее спасибо)

abarmot
 
Повідомлення: 1
З нами з: 13.04.2014 01:16 am

Поперед.Далі

Повернутись в Донка, фідер, пікер



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей