» 19.09.2016 12:34 pm
сім доброго дня! Хочу просити про пораду у профі. Товариш подарив пікерне вудилище складається з двух частин, я ніколи не мав з таким справи і не ловив на нього. Катушку подарив теж, залишилось придбати кормушку і інше що потрібно, однак не знаю що у мому випадку краще. на вудилищі написано 1/4-1/2 Oz, 0-20 g/ 4-10 LB Line.... і що до нього підібрати краще, порадьте, тест малий читав трохи не розумію що краще. І ще, чи можна купити десь іншу вершину і чи потрубно (чи можна) ще одне коліно придбати? Дякую всім за поради.
Для початку, було б добре вказати модель пікера, довжину, щоб ідентифікувати звірка і визначати для чого він потрібен. Від ідеї з додатковим коліном, я думаю, можна відмовитись зразу...не чув про таке (окрім деяких моделей фідерів, де заводом виробником передбачено змінну довжину). Кінчики додаткові можна придбати, якщо буде потреба. Продаються від краківського і до флагмана, але вони не універсальні, треба підбирати. Спробуй спочатку половити тим, що є, а потім вже відштовхуватись від потреб. Для початку я би брав звичайну моножилку (в твоєму випадку з розривним зусиллям приблизно до 4.5 кг, це десь відповідає діаметру 0.2-0.22, залежить від виробника), повідкову жилку 0.12-0.16 і кілька метрів досить товстого флюрокарбону, щоб в'язати оснастки, можна замінити будь-якою товстою жилкою діаметром від 0.25 і далі (це потрібно, щоб оснастка не путалась). Як в'язати оснастку знайдеш тут або в інтернеті без проблем. Як на мене, то найлегша у виготовленні і найбільш універсальна це петля Гарднера, для неї не потрібно додаткових матеріалів, в'яжеться прямо на основній волосіні

Щодо кормушок - тест невеликий і 20 грамова кормушка з кормом явно вилізе за межі тесту, але все, що легше, це здебільшого спортивні серії іменитих виробників і працювати з такою вагою не дуже то і легко, тому я б брав саме 20 грам, не набивав кормом під саму зав'язку і кидав без фанатизму, думаю нічого страшного не станеться. Ну, крім описаного, ще знадобиться пачка вертлюжків з застібками і гачки

ну і можна їхати в Гамаліївку на плотву
Таке моє бачення, може хтось доповнить.