Я б тобі порадив придивитися до оптики Bushnel,або Nikon.Це якраз відповідає твоєму бюджету.Оптику вибирати від 1-1.5 зближення,тоді не прийдеться знімати її під час ходового полювання.Я б на твоєму місці не спішив з вибором дешевого оптичного девайсу.Приціл-це основний прилад для ведення дальньої прицільної стрільби з нарізної зброї.Для карабіна оптичний приціл основа.Від правильного вибору оптики залежить кінцевий результат поставленого для себе завдання.Уважно ознайомся з форумними матеріалами по підбору оптики для нарізної зброї
Але мені знайомий порадив глянути на польські приціли. Він сам поляк і казав в них то дуже ходове. Незнаю як в нас. Хто може шось сказати про цю фірму? http://www.huntingukraine.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=hunt&product_id=143&category_id=14&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=51
Я б вам все-таки порадив трохи підтянути свій бюджет і візяти оптичний приціл фірми Льюпольд.Цим ви знімете всі проблеми, які ви шукаєте по польських сайтах.Головне для універсальності карабіну- оптику беріть з меншою початковою кратністю (1.5-3),сітку вибирайте Mil-dot або Duplex.В мене на карабіні стоїть Льюпольд VX-III 3.5-10х50 з сіткою Mil-dot.Прекрасна оптика і прекрасно читається сітка:shock:
Хотел спросить.. ремонтирует ли кто во Львове оптику? Нашёл свой старый прицел, я его отдал как-то почистить в мединститут и вернули после чистки с еле видным крестиком прицела. Можно ли его отладить? Готов потом кому-то подарить
Оптику регулировать надо в спецмастерской или на заводе,так-как отстройка параллакса очень сложное мероприятие.А в данном случаэ это и является главной неисправностью.
Компания SWAROVSKI OPTIK анонсировала начало производства новой линейки оптических прицелов «Z3». Отличительной особенностью прицелов «Z3» будет плоский дизайн, позволяющий устанавливать их близко к стволу на всё охотничье оружие. Предшественником новой серии называют прицелы «AV», зарекомендовавшие себя положительно за последние годы использования. Надежность и компактные размеры – те плюсы, которые теперь должны появиться в новых моделях.
По словам представителя компании SWAROVSKI OPTIK в США (новая серия предназначена именно для североамериканского рынка), «для владельцев прицелов AV мы подготовили нечто, что сможет их удивить». Линейка Z3 появится в продаже в середине этого лета. Всего будет доступно три прицела с характеристиками 3-9x36, 3-10x42 и 4-12x50 мм. Компанией будет предложен широкий выбор углоизмерительных сеток на новые модели. Для европейских де покупателей SWAROVSKI OPTIK объявила о специальных ценах на бинокли EL и SCL в честь 60-летия компании. Акция продлится у официальных дилеров до 31 августа с.г.
Хочу поділитись практикою встановлення оптики на нарізну зброю .
Суть полягає у виставленні ниток прицільної марки по рівню
1 Візьміть яскраву добре помітну достатньої товщини нитку на один кінець якої прив’яжіть груз. 2 Закріпіть це все так доб’єтеся ідеального вертикального рівня. 3 На відстані від нитки приблизно 10 м. закріпіть мотузку із петлею ( матеріал петлі скользить по оптиці), яка здатна витримати вагу зброї з оптикою. 4 Знайдіть центер ваги зброї на оптиці та надіньте петлю мотузки на оптику. 5 Болти на кріпленні чуть послаблені, для можливості крутити (виставляти) прицільну марку. 6 Співставляєте нитки прицільної марки з вертикальним рівнем натки, фіксуєте. 7 Контрольна провірка.
Умови : Повна відсутність вітру, і одноманітний фон за вертикальним рівнем.
На мою думку це важливо, оскільки впливає на правильність прицілювання , із застосуванням вертикальних , та горизонтальних поправок , особливо на дальніх відстанях, враховуючи малий розмір обєкта стрілиби з пневматики.!!!
Діліться своїми методами та думками щодо виставлення оптики.