Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Фідерний прут + катушка (вибір,..)

Все про донні снасті

Re: Фідерний прут + катушка (вибір,..)

» 27.12.2010 10:58 am

Власне, з флажковим тормозом катушки власне для фідерної ловлі, а бейтранер як на мене зайвий. Хоча сам не люблю катушок з заднім тормозом (тобто вони без флажкового тормозу). Ловлю виключно з переднім фракціоном :)

Mickle

Повідомлення: 75

» 27.12.2010 11:54 am

На мою думку, катушку краще вибирати під спосіб ловлі:) Якщо рибалка буде проходити на ріках з сильною і середньою течіє, то бейтранер в принципі непотрібний. Якщо потрібно дізнатися рельєф то простукати дно грузиким набагато зручніше і точніше ніж використовавути маркер, котрий в багатьох моментах на ріці використати нереально. Щоб вудилище не зірвало з підставки можна попустити фрекціон. В такому випадку катушка з флажковим тормозом дуже зручна. Якщо ловля буде проводитися на стояках або водоймищах з повільною течією, то бейтранер дуже зручно використовувати для маркерування. В нічний час, на стояках з трофейною рибою байтранер в парі з електронним сигналізатором перед вершинкою також дуже зручно використовувати. Можна не сдідкувати весь час за вершинкою і відчути себе в душі трошки карпятником:)..... В ідеалі краще мати кілька катушок для різних умов ловлі.

ples@

Повідомлення: 55

» 27.12.2010 12:21 pm

Я чесно не розумію цей "мазохізм" тих, хто купив щось і потім питає чи добре зробив. Половина народу обовязково висловить "ФЕ" навязуючи масу своїх доводів, чим зіпсують настрій роздумами проте, чи добре зробив, що купив це а не інше. Купив, той тішся і лови на здоровя. Якщо хотів щось знати, то треба питати перед покупкою.
З іншого боку з бейтранером, чи без - це вже власні особисті пріоритети і бажання. Комусь зручніше бейтранер, комусь ШФ, комусь передній, а комусь задній фрикціони. Наприклад є спотсмени (правда карпятники), які користуються мультами і ловлять.
Нагадую всім, що снасть має бути такою, щоб вам КОМФОРТНО і при певних навичках успішно було ловити нею, тоді ви отримаєте задоволення від процесу навіть якщо нічого не впіймаєте!!!!!!!!!

giorgio
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 762

» 27.12.2010 12:43 pm

2 Opium
giorgio правий:) тільки без образ, але питатись про катушку треба було до того як ти її купив:) Розмір катушки вповні достанній для ловлі на плетені жилки. Хоча сама катушка, як на мене, "заточена" під монофіл!!! Для монофільної жилки бажано брати 4000, хоча незнаю яке маркування по лесоємкості на шпулі, думаю що також буде достатньо. Справа в тому що вага катушки з системою бейтранер, в основному, прамопропорційна з розміром шпулі. Якщо вага катухив до 400грам то дискомфорту, думаю, відчувати небудеш. Все залежить від твоєї фізіології:))) Вага має велике значення, оскільки перезакидувати в основному треба дуже часто.

ples@

» 27.12.2010 12:57 pm

я купляв з бейтранером-бо вважав це за потрібне-оскільки час від часу рибалка буде вестися вночі-і біля фідера близько мене може й не бути. А питання мазохізму-відносне :D -я можу в будь-який момент катушку поміняти на іншу. Плюс теоретично я точно знав що саме мені треба. А питання було не за бейтранер взагалі-а за те чи хтось користувався і що вона з себе представляє в плані надійності, а також чи розмір шпулі достатній, бо в мене виникали сумніви між 3000 і 4000-що також можу легко вирішити, помінявши в магазині. Дякую за те, що поділилися досвідом.

Opium

Повідомлення: 39

» 27.12.2010 12:59 pm

Думаю, що мало хто користувався такою катушкою, оскільки то новинка, та й взагалі я мало чув про катушки трабуко:)

ples@

» 27.12.2010 01:10 pm

а маркування таке
0.20-344 м.
0.25-220 м.
0.30-150 м.
Для початку візьму 0.25 лєску. Можливо за сезон поміняю на шнур-залежно від обставин.

Opium

» 28.12.2010 01:27 am

0,25 вповні, але при невеликій вазі кормухи... Акуратніше треба бути на ріках, оскільки вага кормухи з прикормкою буде сягати границі тесту твого мікадо ультравіолета! Також, якщо кидати будеш досить далеко (силою), то став шоклідер, щоб небуло відстрілів оснастки...
Візьми жилку фідерної серії ;) В основному вони чорного кольору, тонучі і не так тягнуться. Поставив собі бровнінг фіда лайн. Дуже сподобалось, хоча ловлю в основному на шнур. Кажуть хороші є і від трабукко, мавер, колмік....пошукай в неті ;)

ples@

» 28.12.2010 03:48 pm

Так і хотів зробити. Силовий заброс-сумніваюся, бо рибачу в основному на невеликих водоймах і річці Західний Буг-так що дальність не принципова. Кормушка-від сили грам 70-80. Дякую :)

Opium

» 15.02.2011 05:07 pm

На рахунок фідера можу сказати наступне: на двох з братом маємо їх 4 шт. ВratFishing, EOS, Energo Team і Mikado Ultraviolet усі фідери HEAVY. Дуже добре себе зарекомендував Mikado Ultraviolet витримує як великі нагрузки так і є дуже чутливим при покльовці маленької рибки, при тому легший ніж решта. Правда він в мене 4.2 м, що є трошки негативним фактором при ловлі на річці наприклад на р.Дністер, зато дуже добре ним ловити на озерах де потрібний дальній заброс. Загалом цей фідер справив на мене хороше враження як нормальний бюджетний прут з хорошими аеродинамічними і функціональними властивостями.

Роман Григорович

Повідомлення: 36

» 02.04.2011 10:28 pm

SIV написав:Прийміть новачка.
Почитав форуми, в голові на рахунок прутів і котушок повна каша.
Походив по магазинах, всюди (при бюджеті до 450-500 грн на прут) пропонували Флагмани.
Поможіть вибрати фідерний прут і катушку.
Ловити буду на озерах Львівщини, плотву, карася, невеликого карпа. Дистанція від 30 до 50-70 м максимум.
Подумав і вирішив вибирати між
Flagman Sensor carp feeder
Flagman Legacy power feeder
Flagman Power carbon feeder
Flagman Corsar feeder
З катушкою ще не вирішив але точно хочу з заднім фрикціоном, на рахунок Baitrunner ще незнаю.
Помагайте всі хто ловить на Львівщині фідером.

P.S. Може варта до фідера докупити пікер.

:!: Дай свю електонну пошту,або моб.номер! Розкажу багато цікавого!А,для ближчого знайомства,заходь в гості http://photo.i.ua/user/1573890/87869/http://photo.i.ua/user/1573890/106267/

taras021

Повідомлення: 18

» 02.04.2011 10:31 pm

taras021 написав: :!: Дай свю електонну пошту,або моб.номер! Розкажу багато цікавого!А,для ближчого знайомства,заходь в гості http://photo.i.ua/user/1573890/87869/
http://photo.i.ua/user/1573890/106267/

Вже в котре повторюю - пишіть тут, цікаво всім, якщо це по темі. Форум для цього і створювався!!!

І питання вже як від модератора - а фотки ваші тут до чого? До теми? І взагалі ви відповіли (якщо це можна назвати відповіддю) на питання датоване 21-м жовтня 2010. Самому не дивно?

volvo-leon
Львівський карповий клуб
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 538

» 03.04.2011 08:38 pm

2 SIV
купив флагман грінлайн 3,6м + флагман легенд 3000, сьогодні вперше випробував на рибалці....
враження позитивні, кидає супер 50-ти грамові кормушки на 70 м. кидає впевнено... думаю якшо сильніше нагрузити то і далі полетить, але в цьому потреби немає, принаймні покищо.. :)
А на рахунок Baitrunner.. я думаю це вагомий + в фідерній катушці, якшо є бейтранер то менше бавишся з фрикціоном при виважуванні...

TarasZV

Повідомлення: 23

» 03.04.2011 08:47 pm

якшо є бейтранер то менше бавишся з фрикціоном при виважуванні...

ви бавитесь бейтранером при виважуванні?! :o

volvo-leon
Львівський карповий клуб
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 538

» 07.04.2011 10:18 am

Привіт браття по "хворобі" :)
Назріло в мене питання вибору 2 фідерів + котушок до них.
Бюджет на все разом - ~1200грн ( можна трошки дорожче, в межах розумного )
В більшості випадків ловлю на озерах та ставках Львівщини.
Покищо придивляюсь до Flagman Corsar feeder 3.6м ( неподобається комбінована рукоятка , неопрен + пробка ). Може є кращі варіанти по ціні \ якості з суцільною пробковою рукояткою?
Стосовно катушки, - не маю найменшого уявлення, на що звернути увагу. Бажано з заднім фрикціоном, бейтраннер не потрібен.
Буду вдячний будь-яким порадам та підказкам !

P.S. як альтернативний варіант, може краще взяти одну дорожчу палку з хорошою катухою ?
Дякую ;-)

MoleX

Повідомлення: 59

Поперед.Далі

Повернутись в Донка, фідер, пікер

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей