Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Сучасні прицільні пристрої

Обговорюємо наше спорядження

Re: Сучасні прицільні пристрої

» 22.07.2008 11:46 am

Я думаю що для качки а також навскидку коліматор буде тільки заважати :!:

ORKO

Повідомлення: 1181

» 22.07.2008 11:49 am

Мені теж здається, що коліматор більше потрібний для кульової стрільби :?

Muk

Повідомлення: 538

» 22.07.2008 12:19 pm

Цілком правильно.Я з п/а 2 рази зривав каліматор при вскиді.Зняв і забув.Залишив на трійнику для гладкої кулі і нарізної.На карабінах,поважаючі себе і дичину стрілки, каліматори майже не встановлюються, бо вони не дають великої дальності ведення стрільби, а також немають високої точності :wink: :lol:

Арго
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 3702

» 27.08.2008 05:19 pm

Арго від 22 липня 2008 12:19 pm
Цілком правильно.Я з п/а 2 рази зривав каліматор при вскиді.Зняв і забув.Залишив на трійнику для гладкої кулі і нарізної.На карабінах,поважаючі себе і дичину стрілки, каліматори майже не встановлюються, бо вони не дають великої дальності ведення стрільби, а також немають високої точності.

П. Арго яка доцільність в кліматорному прицілі? навіть на трінику? постріл з трійника це приблизно 100 метрів трішки +- на таку відстань з відкритим успішно можна користуватись.

Степан

Повідомлення: 438

» 27.08.2008 07:04 pm

В "кліматорному" :D немає ніякої!!! І взагалі перший раз чую!!!

Fedia

Повідомлення: 639

» 27.08.2008 07:58 pm

П. Арго яка доцільність в кліматорному прицілі? навіть на трінику? постріл з трійника це приблизно 100 метрів трішки +- на таку відстань з відкритим успішно можна користуватись
Обов"язкова комплектація трійника це нарізний ствол,а нарізний без оптики великий нуль.Переваги каліматорного прицілу в тому,що він є відкритого типу і виконує свою роль приціла без збільшення,а значить в нього розширюється діапазон прицілювання,а також виграє перед оптичним прицілом в розмірах і вазі(набагато легший і менший),прицілювання ведеться двома очами(не закриваючи одне з очей),місце обов"язкового попадання-це червона цятка.Вигідний для прицільної стрільби з коротких стволів(Меркель-96К дріллінг довжина стволів 600 мм),а особливо для лісового полювання. В мене на трійнику такий
Docter_nbsp_Sight_big[1].jpg

Арго

» 01.09.2008 05:16 pm

п. Арго ви дуже влучно висловились відносно трійника "особливо для лісового полювання", бо для іншого полювання трійник взагалі недоцільний. що таке лісове полювання це переважно загонне полювання де крім виціленного пострілу в звіра на 100+- метрів, що рідко буває, є також доволі часто постріли на вскидку (ви зімною не можити не погодитись що частіше в лісі доводиться стріляти по звіру який іде на повному ходу та покаже себе всього на декілька секунд, а також не рідко з близької відстані до 60 метрів) тобто за цей час треба вскинутись, сообразити в яке місце прицілитись поправити вскидку (хіба, що не треба коли Ваш трійник з нарощиним прикладом), а ще ймовірно та дуже можливо - капля роси або сніжок на оптику кліматора попаде, якраз в зовсім небажанний момент. по моєму мінусів аж занадто багато для відповідального полювання.

перевеги кліматора точніший постріл - на дистанцію до сто метрів це сумнівно, полювання в сумерках? закінчується переважно з наступленням сумерок

стріляти з відкритого прицілу можна - на вскидку так, як приклад рушниці розрахований під відкритий приціл, також можна стріляти обома відкритими очами, це не є проблематично, калпю води стряхнути рукавичкою або рукавом можна, вкрайності здути. а на сто метрів в коло 15 сантиметрвів з найгігшого положення, для стрільби, класти кулі ви зообовязані!, стрільба в сумерках також можлива

Одже з огляду на сказане моя субєктивна думка - небачу доцільності в застосуванні на будь якій мисливській зброї кліматорної оптики.

За одно ще скажу, що я не заперечую права гурманів користуватись будь якими, дозволенними засобами для збільшення - комфорту, та дай бог результативного полювання тому і підкреслюю щодо кліматорів, моя думка то чисто субєктивна думка.

Степан

Повідомлення: 438

» 01.09.2008 09:50 pm

Я ще раз повторюю,що каліматорний чи оптичний приціл вустановлюється в обов"язковому порядку на нарізній зброї для ведення прицільного вогню на дальні дистанції.Так як на трійниках встановлений нарізний ствол і деколи,я повторюю- деколи,ним ведеться стрільба по дальніх цілях,то для цього встановлюється облегчений прицільний пристрій,я знову повторюю-прицільний,а не оптичний.В даному випадку це каліматор.Для детального ознпйомленняhttp://www.uahunter.com.ua/zbroya/kp_kobra.php :!: :wink:

Арго

Поперед.

Повернутись в Спорядження для полювання

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей