Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Біноклі

Обговорюємо наше спорядження

Біноклі

» 21.05.2008 08:57 pm

:shock: Народ я думаю,що настав час відкрити тему "Біноклі", так-як без цього необхідного спорядження на полюванні/хоч то на пернату дичину, хоч на копитних/ не обходиться ні один, поважаючий себе і дичину, мисливець.Інтересно знати хто яким девайсом користується.Наприклад я маю 4 біноклі для різних видів полювання.Для полювання з нарізною зброєю з вишки і з підходу -LEIKA-GEOVID (10x42) з дальньоміром,на пернату - військовий БПЦ5 8х30,для загонного полювання на копитних -PENTAX 10х30,для ночі - біноколь нічного бачення VIKING RX25024 (3,5х40) без насадки і (5х40) з насадкою.Така кількість необхідна тим,що всі вони різної ваги і кратності і тільки даний прилад необхідний для даного виду полювання.Для стрільби в тирі, в мене обов"язкова підзорна труба Bushnell 15-45x50 з цифровою камерою для зняття результатів пристрілки.

Арго
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 3702

Re: Біноклі

» 28.05.2008 08:41 pm

Шановні мисливці :!: Щось не розкручується тема.Невіриться,що ви не використовуєте на полюванні біноклі,або інші оптичні прилади.По даному питанню є багато корисних порад і цікавих прикладів :roll:

Арго

» 08.06.2008 03:58 pm

:o Вчора придбав цей девайс http://www.ohota-ua.com/descr.php?id=5410&MS_MSS=f1953c8d43f09c1948e8764d0c647755,по всіх параметрах чітко підходить для ходового полювання,а також пригодиться для пера.Головне його легкість. :P

Арго

» 10.06.2008 05:19 pm

:D А це моя мрія http://www.okular.ru/index.php?153&backPID=153&tt_products=592.Він підходить для всього.Сьогодні передали з Москви.Не бінокль,а чудо :o :o

Арго

» 19.06.2008 01:12 am

Арго В тебе не поганий набір оптики. Можливо знаєш де взяти дешевий (можна б/в) бінокль-далекомір?

Andry-Hunter

Повідомлення: 63

» 19.06.2008 01:14 am

Або бінокль з "пристрілочною" шкалою?

Andry-Hunter

» 19.06.2008 11:20 am

Крім вказаної вище оптики в мене ще 2 військові біноклі (артелерійський 15 кратний і піхотний 8 кратний).Назагал для всіх видів полювання свій.Ти мені поясни для яких цілей і для якого призначення тобі потрібен бінокль з далекоміром і я тобі дам пораду.Варіантів багато.

Арго

» 23.06.2008 11:14 pm

Переважно - полювання на самців козулі з підходу, як на рівнині так і в горах. Рідко на лисицю під час мишкування.

Andry-Hunter

» 24.06.2008 10:48 pm

Б/в бінокль з далекоміром мені не зустрічався ні на одному форумі.Люди якщо беруть його,то для конкретних цілей і надовго.Дуже дороге задоволення.Біноклі-далекоміри випускають " Leica "," Zeis ". Більше фірм випускають далекоміри.Вони і по ціні нормальні і при наявності нормального бінокля повністю виконують свуою функцію.Раджу далекомір " Bushnell "http://www.hunter.ru/access/dalnomer2.htm,http://scout.biz.ua/cgi-bin/webshop/index.pl,я ним користувався 2 роки.Досить сер"йозний девайс.Ціна його зараз 3000-3500 грн.Це самий дешевий ,який відповідає критерію "ціна-якість".Дешевше-шмельц. Але все-таки бінокль-далекомір -це крок вперед. :wink: :(

Арго

» 25.06.2008 02:40 pm

Я не мисливець, але однозначно любитель біноклів і свого часу немало потратив зусиль щоб розібратись що до чого. На даний момент у мене вже є 3 моделі біноклів. Маю одну універсальну модель Delta Optical Hunter 8x42, яку в принципі найчастіше беру з собою у походи. Якість самої оптики і додаткові показники (водозахист, азтонаповненя) мене повністю задовільняють, і в принципі серед інших біноклів хіба що відповідник Pentax 8x40 PCF WP II міг би бути на рівні, але там ціна в 2 рази більша. Ще маю Celestron Skymaster 15x70 для астроспостережень, і зум-бінокль Delta Optical Classic 8x20x50, який таскаю з собою переважно коли на машині, або коли небагато речей з собою.
А взагалі, якщо хочеться мати якісний бінокль, але нема багато грошей, то однозначно потрібно вибирати з Delta Optical, правда в Польщі вони чомусь дорожчі ніж у нас по ціні, шо дивно, бо це якраз Польський виробник

Sun

Повідомлення: 2

» 25.06.2008 08:03 pm

З вашого вибору біноклів відразу видно що ви не мисливець.Гарантую,що після першого ходового полювання ви відразу б відмовились від всіх своїх брендів,так як поносити день в повній екіпіровці бінокль вагою 1125 гр.ніхто не наважиться з мисливців,та і технічні характеристики в них тільки для театру і цирку.Ціна говорить про них все.Вибачте за мою критику,але це правда :( :?
Востаннє редагувалось Арго в 26.06.2008 10:20 am, всього редагувалось 2 разів.

Арго

» 26.06.2008 10:08 am

Я думаю,що відповіді не поступить,так-як це рекламний агент.Для чого людині,яка немисливець,3 біноклі одного виробника,причому дуже слабенького :?:Вищевказані біноклі без азотонаповнення,а значить для експлуатації в екстремальних умовах негодяться. :shock:

Арго

» 26.06.2008 10:41 am

Andry-Hunter написав:Арго В тебе не поганий набір оптики. Можливо знаєш де взяти дешевий (можна б/в) бінокль-далекомір?
Для тебе знайшов досить недорогий бінокль з далекомірною шкалою Yokon http://binokli.com.ua/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,88/category_id,52/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/lang,ukrainian/. Відклики про нього досить нормальні.Відповідає критерію ціна-якість :)

Арго

» 27.06.2008 12:04 pm

To Argo:
Загляув в цю тему і прозрів :shock: Виявляється я - рекламний агент, а Delta Optical i Skymaster - це один виробник :D
Skymaster, шановний Argo - це суто для астрономії і ніхто його не таскає нікуди, а Hunter важить усього 640 гр. і він на порядок легший за ваш. Я ше розумію як би ви зі мною почали аргументовано спілкуватись про порівняльні показники хроматичної аберації, дисторсії і т.д., але вам напевно просто важливо знати що у вас кращий бінокль, бо він дорожчий, але це не аргумент :) (фраза "Подивіться лише на його ціну, і вам стане все зрозуміло..." мене дуже розважила :D )
Крім того я б так само міг сказати, що ви теж нічого не тямите в біноклях тому що в порівнянні з біноклями Swarowski за пару тис. $ все решта - непотріб :lol: Але я цього не зробив.
Я ж лише поділився досвідом і зазначив, що біноклі Delta зараз рулять за співвідношенням ціна/якість. Спробуйте знайти бінокль, який був би в ціні такий самий, але щоб мав BAK4, водозахист, мультипросвітку, азотонаповнення...
Серед проф біноклів то потрібно виділити перш за все Pentax категорії WP, але і ціна там більша. А Yukon, який ви рекомендуєте... По-перше, він габаритний та важкий, а по-друге, там навіть нема азотонаповнення, що в принципі трактується як любительський варіант. Міг і ще дещо написати, але нема стільки часу... Крім того пан Argo ітак дуже непогано тут провадить дискусію із собою (не в образу сказано) :wink:

Sun

Повідомлення: 2

» 27.06.2008 06:33 pm

Багато говорити по вашоиу резюме небуду по одній причині,що ми з вами говоримо про біноклі з різних колоколень.Ви оперуєте і судите по парадоксу ціна-якість-це означає,що дешевий відповідає своїм якостям,а дорогий своїм якостям.Я приймаю рішення тільки по перевірених моментах на власному досвіді.Слава богу в мене стаж мисливця 30 років і все мисливське спорядження в мене підібране не по цифрах і порівняльних таблицях,а практично.Біноклів у мене було дуже багато- аж поки я не зрозумів,що безплатним буває лише сир в мишеловці.Треба брати один,але знаного і перевіреного бренда.Це стосується і оптики на зброю.Їх я перебрав з десяток,аж поки не зупинився на конкретному. Я не теоретик,а практик.Тому і зробив висновок,що "Delta"з практичної сторони для полювання не годиться.Yokon самий дешевий бінокль з далекомірною шкалою,а цей вид оптики легкий не буває. :?А ви хоть раз попробуйте поносити кілограмовий "Pentax" 5 годин і все стане на свої місця. :lol: За рекламного агента-вибачте,якщо я не правий :!:А на рахунок дискусії з собою,то ви подивіться яка кількість людей ознайомилась з моїми постами,а значить ця кількість взяла для себе щось корисне,і повірте мені, не погане перевірене практикою.
Востаннє редагувалось Арго в 29.06.2008 06:30 pm, всього редагувалось 1 раз.

Арго

Далі

Повернутись в Спорядження для полювання

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей