Не хотів створювати нову тему, тому кидаю сюда.
Напальчник з підручних матеріалів, або подарувати нове життя старим речам... за пів години.
І знову довгі зимові вечори... Ловити рибу на компі замахався... От і вирішив зробити щось.
На очі попали старі шкіряні рукавиці, які викинути було шкода. От і прийшла мені в голову мисля - зробити напальчник для закиду.
Таким чином другим у моєму хендмейда - напальчники.
Матеріал: в основному відрізані пальці з рукавиць. Кусок ліпучки та трохи чорної 2-во сантиметрової гумки.
Беремо рукавицю. ШКІРЯНУ.
Чому шкіряну? Як помітили всі виробники виготовляють або зі шкіри, або ситнетика. І шкіра і синтетика є гладкою. Волокна тканини створюють лишнє тертя жилки об напальчник, що зпричинює:
- швидке зношення виробу
- знижується відчуття "в палець" момент закиду
- ну і знижується % дальності при закиді
Викидуємо всю середину і відрізаємо пальці (вздовж - до запястя) так, щоб залишилися вони разом з полосами. Не знаю, чи правильно пояснив, але має вийти щось такого:
____________________________________________________________________________________________________________________________________

- пальці з рукавиць
____________________________________________________________________________________________________________________________________
Не спорю - наразі виглядає мяко кажучи не дуже, але це лише заготовки.
Ці полоси потім потрібні для того, щоб можна було їх кріпити до будьяких типів напальчника.
Спочатку самим простим мені здалося що буде такий тип напальчника:

- 111
Робити його дуже просто і часу займає навіть не пів години.
Отож :
Беремо гумку. Відміряємо посвоєму зап'ястті і відрізаємо з запасом 1 см.
1 Накладаємо два кінці гумки і зшиваємо їх так, щоб вийшло кільце.
2 Беремо другий кусок гумки і пришиваємо його на шві зап'ясткового кільця.
3 Якщо є бажання, то місце де зшивали можна замаскувати декоративно, наприклад куском шкіри.

- 1

- 2

- 3
У нас виходить друга частина (гумова) напальчника
Залишається до нижнього частини гумки пришити напальчник на потрібну довжину.
Решту відрізати і ось напальчник готовий.
(Див. фото вище)
Потім згадав, що CHUB мають напальчники, які ще простіше робити, але треба тоншу гумку, металеве кільце і кнопку, або гачок.
Знову ж таки.
- Беремо напальчник (з довгою полоскою) і пришиваємо на кільце.
- Кусок гумки (розміром на зап'ястя) також пришиваємо на це ж кільце, а з другого боку кнопку, або гачок.
- Кусочок гумки, або шкіри але коротеньке. Довжина така, щоб можна було прикріпити іншу частину кнопки, або петельку - також на це ж кільце.
І маємо ось таке а ля CHUB:
На руці виглядає так:

- в1аля чуб
Але мені, як завжди, було мало. Вирішив зробити щось складнішого.
Надихнули япончики. А саме Овнер.
Матеріал як і у попередніх варіантах.
- Обрізок рукавиці - палець
- гумка
- + м'яка шкіра - лайка - дві частини (мав шкіру зі старої куртки).
Тут складніший і довший процес виготовлення. Крім всього іншого треба робити шаблон по руці.
З матеріалів ось це:

- запчастини
Зшивши все до купи отримуємо такий варіант: на руці виглядає так:

- напальчник
Чому вибір впав на шкіру?
- природній матеріал, який дуже легко обробляється (шити, різати).
- не торочиться (не треба обкидувати - оверлочити)
- прекрасно клеється (момент гумовий)
- пластичність матеріалу. (помірно розтягується і вертається у попереднє положення)
- міцний, легкий (наголошую, що використовував лайку і склеював два куски!)
- ще + парочка варіантів, які ще не придумав ... ))))))
Коротше, може хтось захоче скоротати час з користю у сторону саморозвитку - пробуйте.
Ринкової пропозиції не буду робити (блін нема смайликів - тут має бути смайлик з "либою") Просто пам'ятаю себе колись. Не завжди мав фінансову можливість купляти те що хотів. Тому тепер хочу поділитися ідеями. Думаю комусь пригодиться.
Отож в мене получилися такі напальчники на різні смаки.
Один з плюсів такої саморобки, що використовуєте свою рукавицю, яка є вашого розміру!
І ще, забув. Ціна такої "самодєлки" без рукавиці приблизно 5грн. Ну а рукавицю всеодно мав викидати.
До речі сам палець також не важко зробити, але треба трохи терпеливості і часу, щоб вийшло акуратно.
Палець повинен сидіти в напальчнику плотненько і в той же час не повинен тиснути, бо важко буде згинати палець, а це в свою чергу буде заважати при закидуванні снасті.
Сам напальчник з рукавиці (на фото) не оброблений. При бажанні я його можна обкинути, але це вже, як і в останньому варіанті, треба ловкость рук і трохи часу. І також вийде за рамки 30хв.
І на останок ще раз хочу нагадати що матеріал для напальчника (самого пальця) краше шкіру, або гладку синтетику. Але з синтетикою буде важко працювати!!! (тягнеться і слизька) Це однозначно!
А от все решта - що знайдете під руками і з чим зможете справитися.
Ідея такої саморобки у тому, що ви виготовляєте лише кріплення. А пальці до них змінні і прикріпляються або кількома стібками, або монтажною кнопкою. Тобто легко замінюються, а їх з рукавиць у вас має бути не менше 8шт. + 2більші.