Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Оснастки

Все про донні снасті

Re: Оснастки

» 18.01.2012 09:36 pm

Ваууу!!!Та це ж зовсім новий принцип оснастки!!!Назвем його....патерностер :lol: :lol: :lol:

pavlikua100
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 175

» 18.01.2012 09:39 pm

Спортсмени Рівного використовують тільки такий спосіб.

Абсурдна фраза :oops: Ви не можете казати за ВСІХ! Я сам з Рівного, хай лише спортсмен-початківець, проте знаю багатьох досвідчених спортсменів, які допомагали, давали рекомендації й навчали різним нюансам фідерної ловлі - більшість з них не використовує "універсальних" монтажів типу вищеописаного, а обирає конкретний монтаж під безпосередні умови ловлі - патерностер, симетричну та асиметричну петлю та інші з власними вдосконаленнями. :)

На рахунок чутливості також можна посперечатися, оскільки наявність будь-якого додаткового елемента, в т.ч. декількох вертлюжків, апріорі зменшує чутливість монтажу :)

я використовую на оснастку флюрокарбон або просту жилку 0.3-0.4

На скільки я розумію - флюорокарбон відіграє роль протизакручувача за рахунок своєї жорсткості :?:
І навіщо настільки "грубий" монтаж? Ніколи не використовував на фідері линву товстішу 0,28 мм :)

Неодноразово чув думку про те, що товщина поводка і основної снасті має відрізнятися не більше, як на 0,02-0,03 мм.

ІМХО :!:

Bulick

Повідомлення: 44

» 18.01.2012 10:21 pm

я такої оснастки простої небачив.
Мені подобається...

pomanselvestp

Повідомлення: 38

» 18.01.2012 10:30 pm

Bulick написав:Неодноразово чув думку про те, що товщина поводка і основної снасті має відрізнятися не більше, як на 0,02-0,03 мм.

ІМХО :!:

ну це не зовсім вірно при застосуванні для фідера. Для поплавцевої - мабуть так, золота середина для забезпечення гарантованого обриву поводка в критичній ситуації, а не всієї оснастки при наближенні до найтонших діаметрів монофілу.
А от у фідері використовуємо і плетенку, і моно. А ще є вплив такого моменту як вага наповненої годівнички. А ще не рідко ставлять шок-лідери по причині використання дуже тонких плетенок і важких годівниць або місце дуже захламлене чи з ракушкою. Це якщо я використовую в якості основної моно 0,24 без шока і з годівничками 60 гр + корм, то поводки в мене мають бути не менше 0,21-0,2 мм? :D Та ні... Є раціональне правило - розривне навантаження у поводка має бути меншим , ніж розривна всієї оснастки оснастки.

Pavel K
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 1489

» 19.01.2012 12:30 am

Не знаю як правильно написати :oops:
Короче люба волосінь повинна розтягуватись і тому підібрали дистанцію в 0,02 як оптимальну для того, щоб до обриву повідка, основна волосінь також встигала амартизувати рибки риби. Це актуально в махових та штекерних вудилищах з глухим кріпленням оснастки. Там, де максимальні нагрузки на волосінь контролює фрикціон катушкки, ця аксіома-не аксіома :) :)
В матчі і болонці ( де присутня катушка) використовую переважно основну волосінь 0,16 і повідки 0,1-0,12 :)

Plitkar
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська поплавочна ліга

Повідомлення: 398

» 19.01.2012 11:27 am

pavlikua100 написав:Ваууу!!!Та це ж зовсім новий принцип оснастки!!!Назвем його....патерностер :lol: :lol: :lol:

Це поліпшений патерностер - звичайний програє у швидкості вязання (звичайний вяжеться швидше) і додаткових деталях (в звичайного вони відсутні) :lol:

Gonduras

Повідомлення: 104

Поперед.

Повернутись в Донка, фідер, пікер

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей