» 23.05.2018 09:48 pm
ривіт!
Яка добра катушка для початку? Бюджет близько 100$ +\-. Хочеться, щоб була безпроблемна.
Яка принципова (так, на хлопський розум для початківця) різниця між спінінгом з тестом 4-11 та 5-18? Ловитиму здебільшого на озерах, рідко - в річці.
Чи могли б ще порадити початковий набір воблерів/силікону, бо їх стільки, що нехочеться наклацати будь що в веб-магазині..
Дякую!
Привіт. Чекав, що відповість хтось з досвідченіших, але прийдеться мені.

Для початку визначіться з тестом і вагою спіна, а тоді треба підбирати катушку.
Якщо спін буде з тестом 4-11 або 5-18, то на початок порадив-би ріобі ексію або заубер 1000 або 2000. Яка краща - суперечки точаться роками. ВІдрізняються 1000 і 2000 тільки глибиною шпулі. Ціна ексії біля 60 $. Заубер на 15-20 $ дорожчий. Маю 2-і ексії років 8-10, не змащував, не ремонтував, вбити не можу.
Яка різниця між спінінгом з тестом 4-11 та 5-18. 5-18 однозначно жорсткіший, зможете твічити воблери 100-130 мм. 4-11 "потягне" максимум воблер 9 см. Як на мене 4-11 буде більш чутливим на покльвки.
На рахунок воблерів я починав з косадаки ( корд-р, інтра, іон, мета та ін). Недорогі, якісні копії відомих брендів. Силікон використовую крейзі фіш різних модифікацій. Ну і не нехтуйте блеснами і колебалками. Користуюся мепсами - аглія, аглія лонг, розмір 1-3. Колебалки мепс до 12 грам. Вдалих