» 07.12.2010 10:41 pm
Абсолютно та беззастережно погоджуюсь з думкою про необхідність рішуче нищити виявлені сітки, та проводити виховну роботу з браконьєрами. Я переважно рибачу з кумом, так ми завжди нищимо забагрені сітки, правда ми їх не палимо, а ріжем ножичком, після чого в`яжем вузлами та викидаєм на камиш, або кущі. За сезон попадається 3-4сітки.Вроді не багато, але якщо кожен знищить за сезон хоча-б 1-2 сітки, це вже не крапля.З браконьєрами поспілкуватись поки не виходило. Просто на наші запитання :"Хлопці це часом не ваші сітки? ГА?". Хлопці дружно відповідають :"НІ-НІ, ми таким не займаємось". А в самих очі сльозами наливаються коли ми їх ріжемо.
Ще одна хороша ідея почута на форумі, це бойкот продавців сіток. Ми з кумом давно не купляєм нічого в старого бабаЯ Миколи на краківському.(сидить біля Бороди з-заду Віталіка).Він продає сітки відкрито, серед білого дня, ще усміхається. На моє обурення щодо продажу сітки, він завжди відповідає :"Та я спінінгом більше риби виловлю, ніж ці "браконьєри" сітками". Може воно і так, але скільки шкоди сітка може наробити?, таке питання не гнітить сумління бариги засліпленого жадобою наживи.
А взагалі-то, можна започаткувати список продавців сіток. Я би точно нічого не купляв у продавців з цього списку.