Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Дальний заброс. Техника выполнения и рекомендации

Сучасні методи ловлі карпа, спорядження, тактика, насадки та прикормки

Re: Дальний заброс. Техника выполнения и рекомендации

» 20.01.2010 12:12 pm

Банальність сьорфкастових змагань, що з проводять їх на відкритих полях де може і близько не бути води. А є й люди, які навіть не люблять рибалити. Тут головне якнайдальше зашпурнути грузило. А довгі палки морські і мульти - так це ж і змагання пішли від морської рибалки з берега. Там треба закинути за лінію прибою ( чи ого там ще точно не пам"ятаю). Тому відстань у 100м за дистанцію навіть не вважається. Там і техніка забросу зовсім інакша наж для карпфішингу. На початку ролика видно, як один з спотсменів розкачує грузило.
Палки там до 6м, грузило звисає на 2-3м від кінчика. Закид не зза голови а з плеча. Спочатку розгойдується грузило таким чином, щоб при закиді воно починало сві йрух майже з перед спортсмена. І тоді з розвороту з плеча йде заброс.
Смисл такої техніки якмога більшу дугу зробити і максимально зігнути вудилище, яке не можливо сильно зігнути якщо кидати зза голови через його довжину.
Пробував таку техніку з карповиком :D . Поперрше це можна дійсно зробити або на пляжі, або на відкритій місцевості. Цей спосіб займає при розмасі довжину двох вудилищ у радіусі. Треба добре потренуватися, щоб з розвороту попадати туда, куда треба. Як на мене то спосіб тільки для змагань, для рибалки (окрім морської з берега) він не підходить.

giorgio
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 761

» 20.01.2010 12:24 pm

Спосіб закиду з боковим розворотом взагалі то є дуже небезпечний. Так як не дай бог якийсь казус (петлі, дужка, вузол і.т.д) відстріл 100% і грузило у неконтрольованому польоті, у дуже небезпечній площині ( низенько так, паралельно землі...) Наслідки очевидні...
Власне з цих причин його забороняють на змаганнях. Ну а друге - берега не завжди чисте поле або пляж. Кущі і інша рослинність скористатись таким закидом недадуть

Pavel K
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 1488

» 20.01.2010 12:46 pm

Там в принципі ДУУУУУУУже важливим є потужний щоклідер і креще грузило привязати без всяких вертлюжків. Навіть якщо зломиш палку, то снасть не повинна розлетітися. Не дуже напрягаючись (палка 3лб і грузило 90гм) при падінні на землю (не суху ну і не болоту (на стадіоні))влазить на 5 -10см в глибину. При попаданні в голову можна тільки уявити собі що буде. Ну і звісно ж просто страшно уявити що було б, якщо б у такій сьорфовій снасті щось обірвалося при забросі. Проб"є наскрізь.
До речі ще треба вміти робити дугу (3-ма метрами жилки з грузилом на палці 6м) так, що при забросі не зачіпини землю :) .

giorgio

» 20.01.2010 12:49 pm

Такий метод краще використовувати з палками від 3,5 лб і вище, но ніяк з 3 лб палкою.

serhij
Львівська поплавочна ліга

Повідомлення: 367

» 20.01.2010 12:59 pm

Не дуже напрягаючись (палка 3лб і грузило 90гм) при падінні на землю (не суху ну і не болоту (на стадіоні))влазить на 5 -10см в глибину
це я писав про звичайний закид зза голови. А пробував такий спосіб (той що на роліку) я таки сьорфовою палкою і грузилом 3 унції. Колись бачив фільм про морську рибалку з берега. Французький фільм. Там якраз докладно вони пояснювали що це таке, як ним ловлять і як проводять змагання. Там же і показували та пояснювали спосіб закидування. Тоді мене і поперло пробувати цей спосіб. Але в мене все є страх що зломлю палку тому не можу на всі 100% викластись. Коли буду мати лишню палку буду її вбивати :D .
А взагалі такий спосіб з каповиками не має смислу (хіба спортсмен малого росту, а палка 4,3м). В дальньому закиді важливим є те, щоб зігнути вудилище до критичної точки (чим більше зігнемо, тим сильніше швирне воно грузило), а зігнути їх можна і зза голови, або з плеча.

giorgio

» 20.01.2010 01:33 pm

З свого може не дуже великого , але вже досвіду спортивної рибалки ,скажу що дальній заброс є дуже важливим елементом в карповій рибалці, з чотирьох етапів чемпіонату України 2009 року де ми брали участь, по крайній мірі в двох ми могли покращити результат, тільки якщо кидали б на 140 і далі метрів, але це дуже складно, тому в цьому році тільки буде плюсова погода ми і я надіюсь збірна Львівського карпового клуба будемо один-два рази в неділю виїзджати наприклад в Наварію на тренування, запрошуємо всіх бажаючих. Про дати оголосимо на сайті. Для прикладу спортсмени збірної Хорватії кидають в районі 200 метрів, але вони і тренуються 2-3 рази в неділю майже цілий рік.

ОКСИГЕН
Львівський карповий клуб

Повідомлення: 424

» 11.11.2011 12:11 am

Почитав на одному з карпових сайтів схожу тему, сподобались пару тез:

Как прикормить точечно бойлами на дистанции 140+?
Ответы типа: на лодке, корабликом, вплавь... - не канают

"Ну вы, блин, даете"
А как туда оснасткук докинуть нам, чахлым?

Береш ракету (200-250 гр.), 10 литровое ведро прикормки ( я бросал гавий), спод и бросаеш все содержимое ведра со всей силы, епстестептсвенно по весне ( перед сезоном) по 2-3 раза в неделю. К сезону ( независимо от комплекции ) 120-140 м будут твои....

Переключая каналы на ТВ напоролся на "Ну, погоди!"
Та серия, где В. пытался поймать З. удочкой, да себя зацепил.
Тут-то меня и осенило - готовый тренажер!
Дома пробовал, привязал жгут к батарее, другой конец к швабре, и "забрасывал".
Для разных мышц меняю точку крепления к батарее (выше-ниже).
Если трубу не вырву - к сезону буду докидывать

Чего вы смеетесь? Я щас каждый день 5кг гантелей отрабатываю забросы... Хватает на 10 забросов

:victory:

volvo-leon
Львівський карповий клуб

Повідомлення: 538

» 11.11.2011 11:03 am

от і весь комплекс силових вправ для карпятника.... :exercise:

jedi

Повідомлення: 51

Поперед.

Повернутись в Ловля коропа