Вова, напевно ти опариш чіпляєш із грузом, а мушку ні, або просто не відчуваєш покльовки чи мушка не має відповідної гри. Опариш як не крути піща, а а бусін запаху немає, а риба не дурна В ріці в неї є менше часу думати.. Можна ще пофілософствувати по темі - скільки має бути сегментів в опариша і товщина його яка має бути і колір.
Хочу запитати може хтось пробував ловити ось таким стримером Woolly Bugger - http://belkamfish.com/flyfishing/LMS.htm Це дійсно хороша уловиста штука, бо відгуки в неті хороші? Наперід вдячний. З повагою Роман!
Привіт! Так це дійсно крута мушка.. Класика так би мовити. Найкраще працює в чорному і оливковому кольорах. Чув недавно, що на неї навіть карась клює чи карп.
Да Вова реально рабочая муха называеться елов энд партридж. Может быть еще не только елов но и салатовая ,красная...... http://www.youtube.com/watch?v=RuqSspUEU4c видео. У меня они всегда с собой.
Привіт ! ось таких мушок навязав сьогодні увечері- це мої перші мушки так що не судіть строго. планую використовувати їх в основному для ловлі плотви і краснопірки. шановні профі нахлисту як на вашу думку вони варті чогось чи це змарнований час?
Мушка №3 підійде по окуню, краснопірці, клену, бистрянці, форелі. На №5 можливо що попаде і плотва, якщо вгадаєшь з кольором та вагою мушки, а так дуже непогано буде працювати по окуню, клену та може спокуситися невеличка щучка. Остальні мушки в тебе фантазійні, тому свою америку мусиш відкривати сам.
Привіт YOrest!!! Скажу одну істину, що із мушками початківців можна і проспорити, оскільки вони мають властивість бути уловистими, навіть дуже. А тепер по темі. Слідуй пропорцій як вказано у попередньому пості. Ззавичай для краснопірки буде достатньо ред тага і вона уся твоя)
Нещодавно помітив в нет цікаві мушки із "скляними" спинками та з гарним блискучим тіло. Думав, що такі чудеса можна виробляти із лаком, але як виявилося помилявся. При розмові із забугорними муховязами вияснив секрети. А виявилося усе просто. або http://www.deercreek.co.uk/DIAMOND-UV-RESINS.html Але клей від фірми Loon зявився перший на ринку. Використання дуже просте - нанести клею на потрібну ділянку і посвітити ультрафіолетовим ліхтариком (або під сонячним промінням) і ви отримаєте майже за мить затверділу поверхню. Такий клей так само можна використовувати щоб заклеїти вейдерси, пошкоджені мухи, пошкоджену поверхню шнура. Останнє я робив вчора. Як варіант можна придбати клей подорожче, але це вже 2 унції: дуже багато. Це все звичайно недешево - мій варіант (це маленький тюбик клею і ліхтарик) обійшовся мені у 200 грн., але я думаю воно того варта.
Придбав дуже цікаву річ як Hydrostop від фірми Loon. Таку рідину використовують для сухих мушок, та матеріалів, які будуть використовуватися для "сухариків. Їх потрібно лише помістити у рідину на 5 хв., потім викласти десь і залишитися на ніч на просушці. Із мого маленького досвіду скажу - рідина просто супер - першу просушену муху пустив у воду і вона дость довго трималася, поки я не почав її сам занурювати під воду. Такі мушки які мають СДС піря слід довше просушувати.