Неждано-негадано в п’ятницю ввечері поступила пропозиція від батька поїхати пошукати щастя в лісі. Одразу ж вирішили на сам полігон не їхати, щоб не палити дарма бензину, надумали поїхати в район Івано-Франкового. Зранку прокинулись ще затемна. Попили кави, зробили канапок і, забравши ще двох колег по хоббі, вирушили в сторону збору грибів. У ліс потрапили на світанку. Помаленьку узгодили маршрути збору та час зустрічі біля машини і розійшлись в різні сторони. Я пішов зі знайомим, а мій батько з батьком знайомого (такий собі виїзд двох поколінь). Спочатку ліс ні разу не радував наявність грибів. Траплялись поодинокі опеньки. Я прийняв рішення перевірити класичні моховичкові місця на наявність грибів і трішки змінити маршрут. Моховичків не було, траплялись лише опеньки. Тоді приділили усю увагу збору опеньок. Так як знаю ці місця досить добре, пішли в сторону бурелому, де багато повалених дерев та пеньків. Тут стало набагато цікавіше – опеньки траплялись купками на пеньках та деревах. При чому деякі купки радували своїми розмірами (див. фото). Загалом на протязі трьох годин гуляння по лісу мені вдалось назбирати біля двох відер відбірних осінніх опеньок (старих та літніх не брав взагалі). Брав в основному шляпки. Товариш теж назбирав біля півтора відра опеньок. По дорозі до машини, щоправда, вдалось знайти кілька молодих моховичків.
Батько зі знайомим теж назбирали понад відро опеньків кожен. Батька знайомий знайшов одного білого і двох польських.
Загалом виглядає на вдале закриття сезону. Крім опеньків інших грибів не так щоби багато було, а опеньок з мене досить.
П.С. В лісі волого і холодно, опеньки в основному росли по видолинках та ярках, де тепліше.
![P221011_10.26_[01].jpg (171.65 Кб) Переглянуто 251 разів P221011_10.26_[01].jpg](./files/thumb_649_0c04e47c733fe0b48de3e87fb99b4480)
- От такі купки клювали