Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Грибні місця (звіти із грибовиськ :)

Re: Грибні місця!

» 14.07.2010 10:19 pm

На полігоні ще не дуже,думаю днів за 10 почнеться сезон.

asik11

Повідомлення: 51

» 14.07.2010 10:26 pm

дякую :)

Юра Волков

Повідомлення: 108

» 15.07.2010 12:00 am

Зараз пішли біля Сколе, - сьогодні знайомі були, назбирали повно.

SAS
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 214

» 15.07.2010 10:01 pm

В цю суботу в Славську День Міста. Багато знайомих туди на вихідні збирається. Грибні місця будуть на ... ЯРМАРКУ! Думаю ціни на гриби будуть лайтові.

mark0098
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 91

» 16.07.2010 01:19 pm

14. 07. 2010 батько з братом їздили десь біля Сколе, гриби є але більша кількість їх хробачлива.
Приєднані файли
IMG_0627.jpg
IMG_0626.jpg

Pyrih

Повідомлення: 25

» 27.07.2010 04:27 pm

Був на грибочках на Яворівському полігоні 14.07. з братом. В 06-00 були вже в лісі, за 4 години знайшли 8 білих, до 10 червоноголовців, та великий кошик підберезовиків та козарів і парочку маховиків. Грибів було не мало, але багато з них хробачливі. Для мене це результат на 3+ по пятибальній шкалі, але бувало і гірше. Зараз пройдуть дощі, трохи потеплішає і в "бій". :D

dima-docent

Повідомлення: 28

Re: Грибні місця (звіти із грибовиськ :)

» 04.08.2010 04:42 pm

Тиждень тому вибрався із Батьком на гриби (вперше цього року). Вирішили відвідати гірські схили поблизу с. Розгірче (навпроти Стинави). Місця мені знайомі із дитинства - дуже мальовничі, але і гриби там збирати - треба недюже здоров'я мати та туристичну підготовку :). Схили дикі, безлюдні і дуже круті...
Отже приїхали ми ще вдосвіта і із першими променями сонця почали підйом на свої грибні місця :).
Ранковий туман, щебіт щойно проснувшихся пташок, запах прілого листя у пояєнанні із лісовими травами та грибами - все це наповнює, ба навіть переповнює, душу ейфорією :D...
Підйом видався доволі важким - по перше - трави із росами по пояс намочили буквально за перші хвилини, тай досить жарке повітря без признаків свіжого вітерця спричинило активне потовиділення :roll:...
Коли піднялись на відрог хребта - практично розсвіло... З перших хвилин грибалки почались попадатись класичні букові боровики (цар серед білих грибів ;))... Правда, не надто часто, але зато які ж вони красиві!!! Гриби зрізаємо максимально акуратно, щоб ненароком не пошкодити саму грибницю...
.jpg
2.jpg

Дещо далі буки пішли в перемішку із старими березами і боровики змінились підберезовиками (козарями - по нашому :)).
Kozar.jpg
Kozar2.jpg

Дивно, але недивлячись на недавні дощі, в лісі зовсім сухо - вирішуємо спуститись більше по північному схилі до ярів та потоків...
Наближення вологи підтвердила і несподівана знахідка ...
Zaba.jpg

Батько нерозуміє чому я регулярно затримуюсь фотографуючи природу та різних тваринок - ех-х-х, він просто не живе у Львові, де повітря - смог, суцільні корки тай люди заклопотані..., а тут такий спокій, тиша, нетронутісь природи та чистота повітря... - насолоджуюсь я, одним словом :yahoo:...
Svitanok.jpg

Блище до вологих урвищ грибів трохи побільшало, але переважно вони вже дещо підстаркуваті. Батько каже що за 2а тиждні буде їх "жор" :)...
Назбиравши достатню кількість грибів - вирішуємо перейти на іншу перспективну ділянку (секретну, конечно ;)), там красиво, сонячно тай гриби трапляються цікаві і рідкісні - краси неймовірної...
Grybovisko.jpg
Prikol.jpg
Fin.jpg

Назбиравши достатню кількість різних грибочків, вирішуємо поволі повертатись до машини... Але Батько ще має бажання на інший схил перейти, тому віддає мені свої гриби і відсилає до низу, а сам майже в приприжку :D перебігає на сусідній схил...
Спускаючись до долу я милуюсь прадавнім лісом, постійно натикаюсь на молоденькі калічки, але, нажаль місць в кошиках уже не має - рахуйте вам повезло :wink:.
Згодом повертається Батько, задоволений що перевірив своє ще одне місце (хоч і не надто вдало) і ми поспішаємо в Стрий щоб почистити грибочки і поставити їх посушити...
Ех, шкода що такі виїзди трапляються не так часто як того хочеться - весь вільний час забирає рибалка :D...

Smutok

Повідомлення: 671

» 05.08.2010 11:24 am

Скільки то км від Львова?

Юра Волков

» 05.08.2010 11:41 am

Юра Волков написав:Скільки то км від Львова?

Від іподрому +/- 80-85 км.

Smutok

» 05.08.2010 04:07 pm

Дякую Smutok за фото які піднімають настрій і додають сил і наснаги швидше переробити усі справи, щоб на вихідні в ліс :super До тепер сумнівався чи варто їхати на ті вихідні - бачу спробувати можна!
Велике прохання до усіх відпочиваючих в лісі - ДОТРИМУЙТЕСЬ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ :!: :!: :!: :regulation:

dima-docent

» 05.08.2010 07:09 pm

Дякую smutok! бо я на вихідні хотів якраз поїхати в той район на гриби! А ліса там якого типу? (ялина,береза) :?:

Юра Волков

» 06.08.2010 10:23 am

Юра Волков написав:....А ліса там якого типу? (ялина, береза) :?:

В самрму Розгірче переважно буки, деколи в перемішку із березами, на полянях і біля доріг чи потоків - ліщина і граби. А от навприоти Розгірче (с. Стинава) - там шикарні смерекові ліси, думаю на східних та північних схилах там зараз клондайк ;)...

Smutok

» 06.08.2010 11:49 am

Зрозуміло,я взагалі то збирався в с.Труханов!там кажуть березняки!

Юра Волков

» 08.08.2010 02:35 pm

Був сьогодні на полігоні,як результат-20 білих,5 червоняків,1 козарик.Мої висновки- що ще зарано,тільки починають рости,але море задоволення.Удачі.

doctor_com

Повідомлення: 627

» 13.08.2010 02:45 pm

Декілька годин тому повернувся з полігону. Виїхали в 5-й з центру в 6-й були в лісі і до 11-ї. Як результат 7 білих, 10 червоноголовців і два невеликі кошики підберезовичків, + 3 літри ожини - задоволення МОРЕ!!! :D Грибочки люкс, нехробачливі та чистенькі :!: :super1
Ліс сухий, незважаючи на зливи, які пройшли у вівторок та середу (75% опадів від місячної норми для Львівщини), грибочки є, але не багато, враховуючи що сьогодні робочий день і окрім нас було лише 3 машини.
Хто збирається на вихідні - бажаю успіхів, на юшку назбираєте 90%, хіба хтось знає ОСОБЛИВІ МІСЦЯ. :wink:

dima-docent

Поперед.Далі

Повернутись в З кошиком по гриби

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей