2 Назарич Це подібний девайс ,але трошки не такий . В моєму випадку - це (використаний) диск від комбайна , а там якась невнятна тареля . Чим кращий мій - це тим , що він безпечний для здоров*я (немає накипів , випарів і т.д.) Мінус у вазі Пательня зроблена із високоякісної сталі - служба вимагала
Придбав я цю плиточку кемпінг про яку писав нижче, мав їй провести випробування на цих вихідних, але погода підкачала, в планах поїздка на Грушів на наступний тиждень на 7-10 днів от там і іспитаємо її. Коли купував її в Епіцентрі хлопака консультант сказав що можна десь окремо придбати перехідник для неї на звичайний балон, якщо хтось знає де можна дайте знати. А так покищо враження приємні пробував на подвіррі при сильному віті полумя не згасло, Зроблена сама конструкція дось охайно хоч і китай подивимся як послужить.
Така сковородка називається ВОК і продається в любому метро коштує десь 50 грн. сама дешева
Такою хіба на кухні користуватись А для тривалих виїздів потрібна з диску борони щоб вона була важка тоді на ній нічого не пригорає, не пошкоджується сама пательня і готуєш все що хочеш ВОК тримав в руках не викликає довіри для важких умов використання, думаю її на природі хвате на 2-3рази Самі донедавна шукали що краще і все одно після багатьох варіантів зупинились на диску з борони
ORKO написав: ВОК тримав в руках не викликає довіри для важких умов використання, думаю її на природі хвате на 2-3рази Самі донедавна шукали що краще і все одно після багатьох варіантів зупинились на диску з борони
Просто ті сковорідки, що в нас продають в метро і в інших магазинах це лише назва вони з якогось дешевого металу маю таку вдома, для дому вистачає. а ось класичний вок роблять з високовуглецевої сталі або чавуна. і розміром від 30 см до 2 метрів. Бачив як готують на таких воках в Москві на ВДНХ так там китайці замутили на 2х метровому воці на відкритому вогні стільки вкуснятини, що напевно нагодували пів Москви. якщо глянути в історію виникнення Вока, то його форма і товщина металу виникли як відповідь на такі питання: 1. Готування в походах на відкритому вогні. 2. Мінімальне використання пального. і все це перевірено часом. Тому ці сковорідки які вказані в нас на форумі фактично і є вок. Просто в нашому випадку їх краще зробити самому аніж купувати то фуфло з листового металу, що є в наших магазинах.
Может у кого-то такая есть? Она заряжается цанговыми баллонами с клапанами? Реально ли сделать переходник на большой 5л баллон?
Короче отвечу сам себе Это китайские горелки, заряжаются цанговыми баллонами (не прокалываемыми, а с клапанами!). Их плюсами можно считать однозначно цену и неоднозначно лепестки-ветрозащита. Они защищают только пламя, при умеренном ветре все равно нужно что-то серьезное, что бы прикрывало и посуду, тем самым не давая ей остужаться от ветра. Минусы. По словам владельцев сборка традиционно-китайская. Упоминали о разной высоте ножек-подставок под посуду, неработающие центральные отверстия и т.п. мелочи. Кроме того поговаривают, что иногда травит клапан. Также читал (и это подтверждали другие владельцы) про желтые языки пламени, что говорит о плохом сгорании газа (не от раскаленных подставок). Объясняется просто - баллон лежит на боку, и в горелку попадает жидкий газ. У горелок с предварительным подогревом газа такой проблемы вроде бы нету. Вес и габариты где-то между плюсом и минусом, большенство горелок значительно легче и меньше, хотя есть больше и тяжелее.
Выводы: Дешево и сердито. Очередной китаенок, от которого не стоит ждать ничего особенного. Но!!! цена 170 грн. и использование дешевых (20-25грн. за 220 грамм газа - этого хватит на 1.5-2 часа работы, или как утверждают на 2х человек на 1-2 дня) цанговых баллонов все же весомые аргументы чтобы обратить на него внимание. Думаю эта горелка может быть хорошим выбором, если человек не гоняется за сверхлегким, сверхнадежным, экономичным и малогабаритным аппаратом. Я же хочу от горелки немного большего, поэтому о покупке этой уже не думаю.
ЗЫ. У меня нулевой опыт в горелках, все написанное я слепил из прочитанного на других сайтах (ганз.ру в частности), все выводы сугубо субъективны. Но теорию я вызубрил как следует, поэтому мне немного можно верить
25.12.11. Замовив з Китая мультипаливний пальник, який попри свята вчора 16.01.12. уже получив в себе на пошті. Обійшовся він мені 430грн. Це Китайська копія відомого "Kovea Booster+1", навіть на коробці написи схожі і називається "BRS-8". Ясно що якість трохи буде гірша але не пропорційно ціні, яка в три рази менша.
"Kovea Booster+1" я немаю, але доводилось його потримати в руках. Зразу кидається в очі що принцип складання ніжок зовсім інший (здешевили конструкцію), та решта вроді то саме. В наборі; пальник, шланг для підключення, балон для бензину (говорять можна солярку і навіть очищену олію - колись спробую), насос, ключ для збірки та чистки, жикльор з меншим отвором, запасний манжет для насоса, прокладка і чохол-який через ніяке виконання відправився у смітник.
Повний набір "Kovea Booster+1" (фото з нету)
Набір "BRS-8"
Складений "Kovea Booster+1" (фото з нету)
Складений "BRS-8"
Запчастини "BRS-8"
Ще з недоліків, це досить сильний шум, навіть при роботі на газу - це майже у всіх мультипаливках. Ну і різьби на насосі всього три витка, прийдеться затягувати акуратно. Зато порадувало що сам пальник плотно входить у моє похідне горнятко, поки не користуюсь бензином буду так і носити.
На корку різьби більше ніж на насосі...
В горнятку...
Так як я маю пристрій для заправки газових балонів стандарту "EPI-GAS" (якими той пальник і живиться) то вирішив його показати також. Тепер мені використання 450-ти грамового балона коштує не 70-80грн., а менше 10грн. А заправляється такий балон десь за хвилину, шляхом переливання газу з Польського великого балона.
Балон та пристрій для заправки.
Пристрій з обох кінців.
Балон стандарту "EPI-GAS"
Пальник пробував покищо тільки на газу - працює нормально...