Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Плавзасоби для сплаву річками

Все про сплав річками. Вибір спорядження, маршрути, звіти

Плавзасоби для сплаву річками

» 27.01.2008 03:40 pm

Підчас нелегких пошуків чим би то себе зайняти підчас весняної заборони ловити рибу згадав як колись один раз сплавлявся ”підступною гірською” річкою Стрипа – як тільки згадав то відразу ж захотілось ще :) Тому постало питання вибору і придбання плавзасобу для цієї атракції. Наразі в моєму розумінні фаворитом для сплаву по річкам зі спокійною течією (таких як Дністер нижче Миколаєва) є стара добра байдарка Таймень-3. Інших я і не пробував, але саме від цієї лишились позитивні враження (гарні ходові якості, надійна). Але крім спокійних річок (чи то ділянок річок) також хочеться походити по карпатським (верхів’я Стрия – від Турки вниз, Свіча, верхів’я Дністра, да і інші). Але здається мені що байдарка для таких ділянок, м’яко кажучи не дуже підходить – треба катамаран. З іншого боку на катамарані здається важко буде сплавлятись спокійними ділянками (не володіє він такими швидкісними якостями як байдарка). От і мучусь: що вибрати щоб і по спокійному Дністру і по бурхливим річечкам. Які будуть думки?

admin
Site Admin
Site Admin

Повідомлення: 601

Re: Плавзасоби для сплаву річками

» 27.01.2008 05:40 pm

Думаю, всё зависит от сплава, т.е. что душа предпочитает- быстрый или спокойный сплав, отсюда и участки рек, и соответствующие приспособления. Лично мне бы хотелось спокойно сплавляться, ещё и иметь возможность покидать спининг.

Вова
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 2412

» 28.01.2008 08:58 am

admin написав:От і мучусь: що вибрати щоб і по спокійному Дністру і по бурхливим річечкам. Які будуть думки?

Мне кажется, что Таймень имеет все таки больше плюсов. И хотя я не такой уж и продвинутый рафтер, но по Стрыю уже сплавлялся. Ощущения классные. Проблематично сейчас найти самого Тайменя. Мне повезло, я нашел Б/Ушного и не дорого. В этом году собираюсь прикупить новую шкурку и лодка будет как новая.

Сергей А

Повідомлення: 381

» 28.01.2008 12:32 pm

Почитав що люди про то на різних форумах пишуть - і не знайшов для себе відповіді на питання навіщо ж мені катамаран. Так виглядає що для початку байдарка саме те що треба особливо для декількоденних сплавів ... так би мовити байдарка в хозяйстві річ потрібна, а катамаран - то вже справа наживна :) спробую тепер знайти саме Таймень ...

admin
Site Admin
Site Admin

» 28.01.2008 12:47 pm

Як варіант, ПСН-6М (“плот спасательный надувной”), що використовується для рятування пасажирів та членів екіпажу суден при катастрофах на морі та океані. Непогано зарекомедував себе для сплаву по р. Черемош у середній його частині та верхів’ях (Чорний Черемош). Екіпаж 5 чол. + повна амуніція (провізія, намети, посуд, кінофотознімальна техніка, спальні мішки тощо). Для керування (по двоє людей на стерно) використовуються стерна на кормі та носі, що вимагає підсилення конструкції за допомогою каркасу з алімінієвих труб (недолік: можуть згинатись) або соснових балок (недолік: збільшується вага). Пліт, як і катамаран, має неімовірну остойчевість, значно комфортніше, у порівнянні з катамараном, на ньому розміщуватись. Недолік: легко розпороти днище при проходженні швидких мілких порогів.
Востаннє редагувалось Abenader в 10.04.2008 03:07 pm, всього редагувалось 2 разів.

Abenader

Повідомлення: 32

» 28.01.2008 01:09 pm

Варіант з плотом чи надувним човном мною був відкинутий із-за відсутності достатніх ходових якостей цих конструкцій по спокійній воді. Дуже хочеться мати засіб для сплаву спокійними ділянками Дністра.

admin
Site Admin
Site Admin

» 28.01.2008 01:13 pm

У такому випадку тільки байдарка (каяк).

Abenader

Повідомлення: 32

» 02.02.2009 09:04 pm

Плавав на ПСН-6 і ПСН-10. Плюси перед кайяками- на перекатах, мілинах і порогах не треба обносити плавзасіб-така бандура, правильно спрямована, просто як танк переповзає всі важкі місця.Не треба висаджуватись на берег у випадку зливи-надуваєш тентові дуги і сидиш всередині, як у палатці. Можна таким же макаром і маневрувати, шукаючи підходяще місце для зупинки, якщо дощ затягнувся.
Для походів пліт треба ререробити-головне заклеїти клапана тентових дуг, щоб не надувались разом з основними відсіками-з піднятим верхом парусність зашкалює і пливти неможливо. А надувати тентові дуги можна через випускні клапана, переробивши їх. Кому цікаво- опишу детально.
Ну, і пообрізати всякі зайві бебихи, як ото патрубки впускних балонів, фалінь для буксировки і т. д.
ПСНи- штука знатна-надійна і безпечна. Так, не для гонок (а куда спішити?). Зате з плота можна рибачити відразу чотирьом.Можна під час сплаву тралити і навіть просто блешнити, обловлюючи місця, недоступні з берега.А мона просто на ходу скочити в воду, рятуючись від спеки і на ходу ж залізти.Зрештою на плоті можна вилягтись у повний ріст і позагаряти, не припиняючи сплаву. Відсканую фотки з деяких експедицій, вивішу. Рекомендую.

oleh

Повідомлення: 625

» 25.02.2009 09:14 am

Ходив Стрипою від Бучача до Дністра влітку катамараном. Кого цікавить, що ж там такого є і чого немає - нехай пише на пошту.
Чим краще сплавлятися - питання політичне. З катамарана можна заробити гроші - треба 1 інструктор і 3-7 клієнтів. На байдарці з тим дуже не розженешся. Тому позиція "кат краще" в першу чергу нав'язується представниками турфірм.
Переваги в нього є - вас може бути багато, ви можете виконувати щось, що вам ближче до душі, більш масово. 8 встромлених весел у воду - швидкість хороша. Нема що робити на Дністрі на спортивній двійці чи четвірці - вона постійно маневрує від берега до берега, і вас мало. ПСН - їх я ніколи серйозно сприймати не міг. Вони повільні, хіба від дощу в них добре ховатися.
Я в тому році проходив більше 1000 кілометрів саме катамараном, і мені вельми це сподобалося. Можливо, тому, що байдарок не маю, а цих - 3 штуки :)

Андрій Мельничук

Повідомлення: 1

» 12.06.2009 02:16 pm

Швидкість руху і кількість подоланих кілометрів, як на мене не є визначальними характеристиками в подорожі (це ж відпочинок! :) ). Я на плотах пройшов масу "тихих" річок: Дністер, Стрий, Стир, Уборть, Неман, Псьол, Ворскла, Пд. Буг, Рось.Довжина маршрутів невелика:60-120 км. Конфліктів і інцидентів з плавзасобом не було. А от байдарочників на Дністрі виловлювати доводилось, і поламані каркаси посеред плавання настрою не додають. А є такі річки, де переміщення плотом не є набагато повільнішим за каяки-там де багато порогів, мілин, дамб і низьких мостів типу "село-хутір". Там або "просовуєшся" по міляках, або обносиш плавзасіб разом з завантаженим в нього скарбом (пліт витримає), або лягаєш на спину і "просочуєшся" під мостиком, кліренс якого може бути по високій воді не більше 50 см. Ну, і півзігнутим просидіти цілий день в каяку без можливості змінити позу-як на мене задоволення сумнівне, не кажучи про випадки, коли з вами малі діти.

oleh

Повідомлення: 625

» 27.02.2010 11:56 am

admin написав:... Але крім спокійних річок (чи то ділянок річок) також хочеться походити по карпатським (верхів’я Стрия – від Турки вниз, Свіча, верхів’я Дністра, да і інші). Але здається мені що байдарка для таких ділянок, м’яко кажучи не дуже підходить – треба катамаран. З іншого боку на катамарані здається важко буде сплавлятись спокійними ділянками (не володіє він такими швидкісними якостями як байдарка). От і мучусь: що вибрати щоб і по спокійному Дністру і по бурхливим річечкам. Які будуть думки?

На рахунок плавзасобів можете звернутись сюди: http://choven.com.ua/
Якість гарантовано! Роман
А щодо плвзасобів, по описаних вами ділянках - згідна з вами.
А ви самі ходите?.. :o

Mimi

Повідомлення: 2

Повернутись в Рафтінг, каякінг, сплав річками

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей