Ну враховуючи те, що в тебе останні ~15 метрів жилки є достатньо більшої розривної здатності, а останні 15 метрів ведення коропа до берега є найбільш ризиковані, то відповідь - "так"
якщо використовуєте шок в оболочці то є ще + в тому що менше шансів перетерти його об камені. Але якщо рибалка виключно в ставках то достатньо використовувати будь-який шнур, якого буде достатньо для силового закиду оснастки.
мені, наприклад, не подобається, коли шнур тре по кільцях, тому беру завжди слизький (провоскований). Але звісно ж без оболочки, бо він тоді жосткий!!!
ставив замість шок лідера товсту плетьонку(казав хлоп на базарі шо 50 кіль витримує),вроді не погано(і не дорого в порівнянні з лідерами),чи все ж таки краще взяти якийсь шок лідер?
Думаю що всеж-таки шок має бути шоком а не куском шнура "з іншої парафії"який напевно утворить( обалдєнну )дугу біля вашої оснастки.На тому ,що лежить на дні та ще так близько від вашої наживки на яку ви зробили ставку і покладаєте великі надії,думаю економити не варто.
а не куском шнура "з іншої парафії"який напевно утворить( обалдєнну )дугу біля вашої оснастки
Тобто? Чому і з яких міркувань біля оснастки має утворитись якась там дуга? І чому її не буде при використанні того, що ви називаєте сеж-таки шок має бути шоком а не куском шнура
Я маю на увазі,що спеціалізований шок-лідер це як правило швидко тонучий шнур(fast sinking),який акуратно ляже на дно на відміну від наприклад шнура для "хижака"який може плавати в товщі води утворюючи" дугу"Експерименти у ванній це підтверджують
В якості шок-лідера можна використовувати будь який плетений шнур чи монофільний конусний незалежно від того, швидко він тоне чи ні. І ніяких петель чи дуг утворюватись не буде по простій причині - основна від грузила, включаючи лідкор і шоклідер знаходиться в натянутому стані, а не вільно плаває...
Все правильно говорите!Але мені всеж спокійніше коли "там"знаходиться річ протестована спецами однієї з достойних уваги компаній це вже чисто психологічний момент,люблю бути впевненим в тому що у мене "там",не хочу щоб дошкуляли якісь посторонні думки.Ну то таке,кожен обирає своє.
, а про дугу класно сказано, чи краще придумано. ще такого не чув. До речі кинь шоклідер на воду (без огрузки) і він - о чудо - зразу не потоне... А на рах. перевірених речей - правильно! Тільки я, наприклад, використовю перевірені речі мною любимим , але за порадою наших спортсменів.