Sokalskuj написав:Підкажіть коли краще ловити голавля (ранок, обід, вечір), тобто коли ця риба активніша, також які погодні умови найоптимальніші? Наперед спасибі

Дозволю собі пару слів з власного досвіду:
сіймати його можна цілодобово, але я віддаю перевагу обід (коли стоїть сильна жара), або під вечір - аж до повної темноти.
обід (коли стоїть сильна жара)- шукаю його в тіньку (під навислими кущами), в місцях де є великі каміння а також сильна течія (коротче там де він може сховатись від жари)
ввечері найлегше знайти його на перекатах (особливо любить досить різкі сходи аби виходи з ям) - там ловлю на поверхневі приманки (хрущ, коник, можна і воблерки, також попадається на мікровертушки -особливо на весні)
Також ловлю на донну снасть на черешню (вишню) - найкраще бере на початку червня (тижня 2 після нересту, коли перехворіє). В цей період він бере ДУЖЕ ЖАДНО. (Ше краще бере перед самим нерестом - коли треться, но тоді НЕ МОЖНА

)
У вітряну погоду гарно бере на "плюх" - шукаєш велике дерево над водою, дивишся шо над ним літає і сидить - надіваєш на гачок і вперед.
Ше я зауважив дуже важливу річ - ДУЖЕ обережна риба(якшо ловиш з берега бажано шоб ти з ним зливався, забудь про розмови, шум-гам,.... якшо з води - чим більше шнура на шпулі тим краще

)
Також любить поласувати виповзком, пявкою, або маленькою жабкою -особливо крупняк (но не всіма, зеленою без яскравого забарвлення) на донні снасті.
Ну відповідь на це питання може перерости в цілу статтю, або навіть книжечку, тому тут краще в живу побалакати, або показати прямо на річці.
Багато шо залежить від самої річки(місцевості).
Також він страшно любить хліб (білий - зімятий в невеличкі гульки). Зараз чомусь забута замануха - не знаю чому.
І ше порада, напевно найважливіша- треба спостерігати за річкою і рибою (будь якою), "читати її", і заглядати під воду
PS.
Дуже великим фраєром по ловлі головля себе не рахую. Но ловлю з дитинства (в сумі десь 15 років, коли ше не було ні модних спінгів, ні глямурних вобів,...) і тільки на Дністрі (і то на незначній ділянці Самбір-Розвадів).
Максимальна вага виловленого голавлика - 2 кг.
Успіхів.