Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Головень

Що водиться в наших водоймах, де живе, як виглядає

Re: Головень

» 28.08.2009 02:05 pm

Я думаю, шо то залежить від способу ловлі і як ти виважуєш рибу.
Коли я ловив на черешню/вишню з грузом - то при закиданні є трошки шуму - і покльовки починаються через декілька хв. після того як приманка вляжеться. (моментальних покльовок не мав).
На хруща на "плюх" - зовсім інша річ. Цього року мав хороший приклад - 19 шт(не дуже великих) практично з одного місця за десь 2,5 год. Якшо порахувати час, то виходить така штука: 150 хв /19шт =7,9 хв на 1 шт, то з виважуванням і надіванням нового хруща. Коротше кажучи - практично кожен другий заброс - покльовка.
Коли ти виважуєш "нахрапом" через плече, то він тобі шуму наробить в радіусі кілометра :D
А коли даш йому трошки побігати - спустити пар, акуратненько підводячи до себе - то кабан 2 кг вискочить на берег сам, як верхоплавка в палець, відповідно і шуму - 0.

олег82

Повідомлення: 80

» 28.08.2009 11:40 pm

Навіть при одному способі - ловлі воблером "в закид" дуже різниться результат в залежності від конкретних ділянок річки . Є довгограючі :) точки, на яких можна ловити з перемінним (але блище до постійного) успіхом декілька годин підряд. Як правило це "монументальні" місця різко контрастуючі з загальним тлом, які концентрують головня, при цьому він активно рухається на ділянці, тобто можемо розраховувати на підхід "свіжих" хвостів. Але все ж це рідкість, я знаю лише одне місце (хоча зовні схожих знаю багато) яке в цьому плані мене ніколи не підводило.
Протилежність - локальні місця, яких більшість, теж можуть виділятися але в значно меншому масштабі, (наприклад повалене дерево на бистрині, чи вири позаду підводної глиби), де риба ловиться кажучи терміном - "з підходу" - тобто вона стоїть на місці або незначно переміщується по території і моментально реагує на підкинуту спіннінгову приманку.
Оновлюються такі місця значно повільніше. Це і є причиниою наступаючого застою в кльові (ІМХО). Тому активна тактика пошуку (прочесування таких точок) тут у козирях, та й психологічно вона більш приємна для більшості спіннінгістів.
Ну і змішаних багато варіантів... Загалом це все теорія та "домисли". Як на мене то краще тримати дистанцію від теорій а покладатися на факти, статистику і "методику". Пробувати різні техніко-тактичні варіанти - ловити на знос , локально підсплавляти приманку, сплавляти далеко, активно міняти позицію та напрямки закидів і траекторії (глибини) рухів, тощо. І брати на озброєння найбільш дієвий алгоритм для точ(ок)ки. Для різних місць він може відрізнятися.

ученик.

Повідомлення: 178

» 06.04.2010 06:45 pm

Дністер. Галич. Недалеко моста. Рік 98-99й.
Пускаю воб (ше старий, здається кооперативний) з течією до гарного місця. Притримую, підмотую, попускаю. Хапає. Випускаю (не тому що свідомий тоді був, а тому що їду в Франківськ у відрядження на 2 дні). Хапає, випускаю.... Так десь коло 2х годин. Відірватися не можу. Декотрі голавлики мали за 500гр. Враження було, що ті котрих випускав вставали в чергу, щоб знов хапнути. Шуму вони робили багато, але брати не переставали. Загалом на тому вобі побувало штук 25. І то все з однієї ямки. З того часу ще так по кленях не відривався.

Пструг

Повідомлення: 128

» 19.04.2010 01:03 pm

Друзі рибаки, підкажіть будь-ласка де у нас недалеко від Львова можна виїхати на голавля, дуже цікава для мене ця риба ніколи в житі ще не лови і навіть в живу не бачив. Цікавлять місця до яких можна добратися електричкою або маршруткою так як власних коліс не маю. Порадьте куди можна зїздити так щоб недалеко, завчасно буду дуже вдячний :)

Maestro

Повідомлення: 34

» 19.04.2010 09:42 pm

Найближчі перекати -міст через Дністер в сторону Стрия(км 40)-люба маршрутка на Стрий і карпати з перекрестка Стрий-Наукова або ж.д вокзалу.Виходиш прямо на ньому і або вниз по течіїї справого берега,або вверх по течіїї злівого берега.Клен любить стояти і під мостом,але рибалка паскудна-проїздить машина і враження що по твоїй голові :? Клена піймати не проблема коли пару раз побачив як це робиться.В тих місцях приманка №1-це аглія лонг 1,максимум 1+.або срібло або чорна.Жовта і мідь не працює.Уважно стеж за темою рівень води-клен на мутняку майже пасивний.

ryvak
Львівський клуб активного відпочинку
Львівська обласна федерація риболовного спорту

Повідомлення: 1633

» 19.04.2010 11:45 pm

Зараз вважай, де можна лапати, а де ні. Рибінспекція особливо страшного нічого не зробить, але святковий настрій від дурних розмов може зіпсуватися.
Як йдеться про маршрутку на Стрий, то можна і в сам Стрий поїхати. Там в межах міста Стрий на лівому березі Стрия(ото я завернув!) офіційно дозволено ловити в весняну заборону і є достатньо місць де голавль бере. У всякому випадку в Обливаний Понеділок брав. Перевірено. Правда на вихідні коло річки "шашличників" багато - задовбують.

Пструг

Повідомлення: 128

» 12.05.2010 01:07 pm

усім привіт!!!чи пробував хтось ловити голавля на твістер або цикаду???

Ігор Дякун

Повідомлення: 45

» 12.05.2010 05:39 pm

мій знайомий цього року зловив одного на твістер, але то напевне випадково.
сьогодні спостерігав як голавль товче хруща, як дурний аличу :D , а ні на один воблер не хотів клюнути((
хтось уже цього сезону відловився трохи?

Outsider

Повідомлення: 169

» 12.05.2010 06:09 pm

я був у неділю..........правда перший раз пробував на ультралайт і на хруща.результат на фото,на хруща зловив більше,на спінінг 4 але відчуття не передати,лайт то є лайт :f1: :f1: :f1:
PICT0457.JPG
мій перший

Зображення мертвої купи риби видалено, як таке, що суперечить правилам форуму. Автор отримує усне попередження! Прохання ознайомитись із правилами розміщення фото на форумі (модератор)

Ігор Дякун

Повідомлення: 45

» 18.06.2010 09:58 am

ростик написав:ІМХО. Замітив одну закономірність ( р. Стрий) голавль риба одного удару,( наколу )тобто з одного місця мо жна зловити одну рибу і зробити 2-3 контрольних закиди і іти дальше на іншу крапку а десь через 30-60 хвилин вернутися назад.
Можливо хтось іншої думки поділіться. :f1:

Одного разу з одного місця протягом години витянув 5 головнів і було кілька ударів, збоку ше ловив один рибацюга і також дуже успішно. Тому нефакт що після вилову одного екземпляра треба міняти місце.

oleg08

Повідомлення: 15

» 30.07.2010 10:12 pm

На минулому тижні на річці Десні впіймав 900-грамового головня на воблер довжиною... 10 сантиметрів. Jaxon Ferox 10 F O. Тролінгом зі дна!

7b0a201e.jpg

otar

Повідомлення: 74

» 26.06.2011 08:31 am

є ще голавль на алтайці у львові клює на хруща сам ловив попадався невеликий 400-300 грам ще ловили вудка леска крючок і шкурка хліба шкурку закидали з дамби на воду і брав нормально раджу піти по недавно ходив зловив два удачної рибалки :f1: :D

Тарас Кук

Повідомлення: 7

Поперед.

Повернутись в Риби нашого регіону

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей