На рахунок хряща хочу добавити,що не передавлювати,а власне брати на перелом і стиск.Хочу нагадати один випадок з моєї мисливської практики,а було це в позаминулому мисливському сезноні на пернату на розливах Дністра,наші декотрі форумчани були тому свідками.Була підранком збита краква,яку знайшов і скрутив шию,власне чогось скрутив,а не передавив з переломом.Трофей тримав в руці без всяких видимих ознак життя.Носив приблизно 10-15 хвилин не чіпляючи на тороки,так як йшов сильний дощ і неохота було лізти в ягдташ під накидкою.Дійшовши до одного болотця замітили стайку пролітаючих кракв.Я кинув добуту крякву на березі,приблизно 0,5 метрів до води,і почав вести вогонь по пролітаючій стайці.Краєм вуха почув сплеск води.Я подивився на берег і бачу,що трофея немає.Почула воду отямилась і все.Про що я хотів сказати,що шийні хребці в качки надзвичайно еластичні і міцні,а тому перекрутити їх дуже тяжко,адже голова в качки обертається на 360 градусів постійно і шийні м"язи надзвичайно розвинуті.Залишається лише їх розділити перетискуванням.Добір миттєвий.
Оце ми з вами "лохонулись" !!! Тему треба розвивати!