Виїхали зі Львова о 04.00 о 6.40 були на Шепелі. Світати ще навіть не планувало… привітались зі знайомими командами інших областей, поспілкувались із конкурентами зі Львова
Коли побачили Шевича Івана, першим ділом ненавязливо поцікавились чи він, бува, не суддя змагань – ні, на жаль, член команди «Дилетанти»
Старт явно затягнули – вже й розсвіло давно і готовність всіх команд 100 %, а старту ще не дають…
На жеребкування пішов Богдан, прийшовши повідомив що в мене порядок по зонах А,Б,С, а в Тараса - С,Б,А (як виявилось наприкінці першого етапу Богдан із просоння перепутав наші із Тарасом зони – прийшлось суддям вносити корективи)…
Перший етап в зоні «А» обіцяв бути нелегким – піднімався досить сильний східний вітер (як зазвичай в лице) і підійняв пристойну хвилю… Два під-етапи полоскання різноманітних приманок не дало жодного позитивного результату, окрім того, обірвав силікону багацько
Результатом 1го етапу я був вкрай незадоволений – в зоні повно профі-мікрушників і якщо я взяв за 15-ть хв. 6-ть окунят – уявляю скільки ембріонів натовкли вони, тому навіть не цікавлюсь своїм місцем в зоні…
Напарники, впринципі, задоволені виступом – значить все робимо правильно… Підказали "хто, що, на що" і розійшлись по своїх зонах та секторах…
2й етап – в мене зона «С».
Зона добре мені знайома ще із змагань навесні – пам’ятаю рельєф і зацепи… Вирішую не гальмувати - не плужити в «аля уловистих» секторах, а шукати «свою рибу»… Знайшов сектор із відносним затишком, почав відпрацьовувати техніку і тактику кінця першого етапу – відразу пішли покльовки… Окунець стандартний – 2-3гр, максимальний в мене в цій зоні – аж 32 гр… Шоб не приваблювати уваги мельтешу по зоні по-мінімуму, благо виважування окунців такої ваги сусідами не помічається впринципі
. Результат етапу – 16-ть окуньків… - не погано, але точно знаю що Денис Потолицький зловив 17-ть, а хтось, можливо, й ще більше…Вертаюсь на базу не цікавлячись своїм місцем в зоні… Хлопці відловились теж нормально – знову консультація і обмін інформацією…
Обід – довгий, затяжний, з ухою
…Останній етап – я в зоні «Б», сектор 16-ть… Сектор безперспективний – перспективні початкові сектори та 17-й… блище 17 – біжу туди… А ні – сектор зайнятий, встаю на 18-й, але окрім низки мікротичків та прискіпливих зауважень судді нічого не отримую…
Тут треба зауважити, що я, принаймі, декілька разів, принаймі від одного із суддей, відчував дещо упереджене ставлення – так від мене вимагалось строге дотримання усіх правил (закидання прямо перед собою, пересування виходячи із сектора, а не вздовж інших секторів) в той же ж час, багато аналогічних порушень із боку волинських колег пропускалось крізь очі і залишалось без уваги…
… Щоб уникнути зауважень цього надто прискіпливого судді якому ще й не подобалось що я закидаю на краю сектора (хоча правилами і не вимагається стояти посеред сектора) вирішую перейти на початок зони – там і вітер в спину, і надокучати, можливо, будуть менше…Початок зони виглядав значно перспективнішим тай суддя нормальним (відразу реагував на прохання зважити рибу і т.п.). В результаті завершив етап із десятком рибок (точно не рахував).
Який в зоні не знаю – надіюсь в 10ку втиснувася…
Здзвонився із хлопцями – вони взяли свої зони, причому Богдан один зловив як уся наша зона разом взята – більше 40 окунів
Ну що ж, ніби у всіх етапах виступали нормально – останній взагалі "прокачало" – надіємось що якесь із призових місць нам перепаде…
Вечеря, спілкування, тестування спінів… - час минає, а оголошення немає і не намічається… Втім, із підрахунком краще не поспішати – справа серйозна, особливо на таких змаганнях – ніхто намагається не підганяти суддівську бригаду. Зі слухів волинських хлопців просочується інформація що 2ї львівські команди взяли 2а перших місця… - чекаємо оголошення із ще більшим нетерпінням…
Темнота, на годиннику поза 19-ю – оголошують шикування…
Оголошення результатів... і о чудо – команда «Хата рибака» бере ЗОЛОТО змагань і виграє кубок Волинської обл.. "Upstream" (Львів) – СРІБЛО
…Зачитали "лічку" - я попадаю в 5-рку – у-у-упс – це вже для мене несподіванка
Тішимось, вітаємо всіх призерів, фотографія на пам'ять, прощаємось зі знайомими – дорога на Львів (ще 3ри години радісного жвавого спілкування про змагання).
Підсумовуючи, хочеться відмітити високий рівень організації та проведення змагань, хороше оснащення суддів (жилети, чутливі електронні ваги, що давали змогу важити 2-о грамових окуньків) – тут нам є чому повчитись
…А основним недоліком, як на мене, було запровадження заборони пересування в межах зони із рибою в садку (тобто, при переході із сектора в сектор постійно треба було кликати суддю і втрачати такий дорогоцінний час на підрахунок, зважування, розписування), подеколи приходилось досить довго гукати та чекати суддю
ПСи: Дякую Віталію за надіслані фото!!!

Змагання пройшли (в цілому) вдало для львівських спортсменів !!! Дві команди з міста Лева («Хата рибака» та «Upstream») отримали два комплекти медалей в командному заліку!!! Крім того, наш Деніс Потилицький («Ustream» на львівському сайті Rubachok) в особистому заліку отримав СРІБЛО !!!
- трохи заспокоююсь. Прибули на Шепіль, збори, митецьки розмови, жеребкування – вперед по секторах. Суддя в зоні «А» бажає мені персонального «УСПІХУ» (дослівно)
, перші два рестарти завершились а в мене тільки два «0»
, ну думаю ось тобі і забубони таки діють - знов облажаюсь на Шепелі. Щодо самого Шепелю, він знов приготував всім сюрприз – так одне з самих щучих озер Західної України подарувало доволі сильним спортсменам аж одну щучку (850 гр) і то лише в останню годину змагань. Щодо риби, то ії майже не було – в уловах був мальок окуню (навіть не зимовий Майданівський анчоус - він би там був «гобилем») «звіри» були переважно
2-5 гр. та стояли під самим берегом. Тому хто встиг швидко відійти від стереотипів (щука або окунь «з дальняка») та мав відповідні снасті та підготовку той і почав «ковбасити окуня» та рвати зони – так я «розірвав на шматки
» свою зону («А») в першому етапі (в останньому рестарті) аж 9 окунями (шаленою загальною вагою аж 36 грамів
за ті 15 хвилин в 1-му секторі та відповідно моїх 5 бонусних (40-100 гр)
в етапі та з 10 балами зайняв лише 4-е місце в особистому заліку. Ось вам і забубон щодо зупинки ДАЇшниками в дії (ще раз спрацював).
командні медалі. Деякий «виток інформації» від оргкомітету підтверджував наші розрахунки – «дві львівські команди виграли» - але так не буває - чекаємо. Тільки почалась процедура підведення підсумків змагань, а ми вже з медалями - обмінялись «Ясниськими» медалями - ми бронзу передали луцькому «Фарту» а нам «Форсажі» передали срібні нагороди. Те, що по наших приблизних розрахунках в командах ми щільно (в 1 або 2 бали) ідемо з «Хатою рибака» (та мали би бути в призах) залишало інтригу для нас аж до самого фінального слова Віталіка Віжанського (молодець витримав гросмейстерську паузу !!!) - «Срібло у команди …. «Upstream»» відповідно наші скислі обличчя
– у них Кубок!!! Нічого, здорова конкуренція серед львівських команд – це шлях до вдосконалення майстерності та прогресу львівських спортсменів (в тому числі і на національному рівні). 
Але мені досить і стількох рибок, зону маю взяти, так що біжу доловлю ще пару своїх піпісонів. Правда більше нікого я не зловив, але зону таки взяв. Та як то кажуть - "пізно, батя...", це мені вже не допоможе. Партнери по команді знову слабенько, не готові ми до такої риби))