Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

GPS,карти орієнтування на місцевості,компас

Обговорюємо наше спорядження

GPS,карти орієнтування на місцевості,компас

» 11.11.2008 10:35 pm

Потрібно джипиес для собаки на ошийник щоб негубилась в ліс!може хтось знає де можна купити в Україні може у Львові є? :?: :?: :?: :?:

АНДРІЙ Б Й

Повідомлення: 14

Re: джипиес

» 11.11.2008 10:40 pm

шось було на Валовій в мисливці, не гарантую шо саме то, але було

Maxfree

Повідомлення: 153

» 11.11.2008 11:10 pm

АНДРІЙ Б Й :!: Вже пора тобі зайти в тему " Будемо знайомі".В нас розмови починаються з знайомства,як в цивілізованих людей.На других сайтах ти вже ЗАВСЕГДАТАЙ,а в нас новенький.Так,що прошу :!: А це по GPS http://www.prohunter.com.ua/navigator.php?cmd=product&subcmd=prodinfo&sid=23779305b02cc1b160f5dfa1cb1e6a70&pid=d24226c9cabc-інтернет-магазин Степанова :!:

Арго
Львівський клуб активного відпочинку

Повідомлення: 3702

» 12.11.2008 03:52 pm

це не то мені потрібно не для дресировки а для пошуку собаки в лісі,якшо губиться!!!!обовязково ше зайду в розділ будемо знайомі

АНДРІЙ Б Й

Повідомлення: 14

Re: Виживання в екстремальних умовах

» 30.01.2009 11:01 am

GPS з картами це супер просто і надійно а ось "привязати" компас до карти без навичок складнійше, може поясните?як (та і нажаль паперові карти в нас роблять мяко кажучі не зовсім вірно)пару раз попадав у халепу :oops:

Дімон

Повідомлення: 251

» 30.01.2009 12:36 pm

Дімон написав:GPS з картами це супер просто і надійно а ось "привязати" компас до карти без навичок складнійше, може поясните?як (та і нажаль паперові карти в нас роблять мяко кажучі не зовсім вірно)пару раз попадав у халепу :oops:

Напевне мене невірно зрозуміли :!:
Комунікатор в мене під Windows mobile. Паперові карти не потрібні. Вони відскановані привязані по координатах і залиті в комунікатор. Тобто після того як комунікатор за допомогою спутників визначає координати він показує на дисплеї комунікатора точку на карті де ти знаходишся. Щодо привязки, генштабівських карт то їх я качаю з інету вже привязані до OZI explorer,або карти місцевості і для Навітел навігатор. До речі ЖПС навігатор не тільки вміє визначати місцезнаходження, а ще і автоматично прокладає автомобільні маршрути до потрібної точки, визначає швидкість руху і висоту над рівнем моря та ще багато інших корисних речей.
Одним словом якщо цікавить можу розказти детальніше про створення гпс-навігатора на базі комунікатора під Windows mobile та дати зсилки де можна скачати і карти і самі програми, але для подальшого обговорення треба переходити в тему про ЖПС
сюда :arrow: /topic-t1981.html а то забанять по самі помідори :kick

|Олег|

Повідомлення: 471

» 30.01.2009 03:46 pm

Сорі це я не зовсім вірно виразився :( малась на увазі інстальована у GPS карта потрібної місцевості) P.S може хтось розкаже про привязку компасу до паперової карти бо саме з цим в мене проблеми -іду в пункт А а попадаю бо зна куда :cry:

Дімон

Повідомлення: 251

» 02.03.2009 05:16 pm

Дімон написав:P.S може хтось розкаже про привязку компасу до паперової карти бо саме з цим в мене проблеми -іду в пункт А а попадаю бо зна куда :cry:

на всіх картах є сітка - вертикальні лінії називаються мередіани. вони ідуть від північного полюса до південного відповідно зверху карти північ внизу південь. горизонтальні лінії називаються широти тому відповідно півночі з ліва захід справа схід. стрілка компаса завжди направлена на північ. от і розвертай карту відносно компаса на північ.

на мою думку, в тебе не з компасом проблеми а проблема з визначення точки місцезнаходження на карті відповідно свого місцерозташування, та проблема руху по карті, відповідно орієнтирів(це - село, річка, церква, ставок дорога, залізна дорога тощо..) якщо ти по ориєнтирам не навчишся визначати своє положення на карті та рухатись відносно них, тобі ніякий компас не допоможе. компас взагаліто більше потрібний для руху по заданому азимуту але то інша темата і з розвитком GPS технологій, трохи застарілий метод просування по місцевості, як для цивільних потреб.

Втановити без компаса де північ є маса способів, по моху, по мурашнику по сонцю по зіркам докладніше пошукай в пошукові. вивчивши хочаби декілька способів тоді компас для звичайних потреб непотрібний.

Степан

Повідомлення: 438

Re: GPS,карти орієнтування на місцевості,компас

» 02.03.2009 11:47 pm

АНДРІЙ Б Й написав:Потрібно джипиес для собаки на ошийник щоб негубилась в ліс!може хтось знає де можна купити в Україні може у Львові є? :?: :?: :?: :?:

http://www.numaxes.com.ua/default.asp?T=1&JId=153&MId=112

Sanych

Повідомлення: 327

» 03.03.2009 12:10 pm

на всіх картах є сітка - вертикальні лінії називаються мередіани. вони ідуть від північного полюса до південного відповідно зверху карти північ внизу південь. горизонтальні лінії називаються широти тому відповідно півночі з ліва захід справа схід. стрілка компаса завжди направлена на північ. от і розвертай карту відносно компаса на північ.
Це тобі і вся прив"язка.Більше тобі нічого не потрібно.Користуйся :!:Головне запам"ятай,що стрілка компасу завжди показує N (норд-північ).

Арго

» 16.07.2009 02:09 am

Sanych написав:
АНДРІЙ Б Й написав:Потрібно джипиес для собаки на ошийник щоб негубилась в ліс!може хтось знає де можна купити в Україні може у Львові є? :?: :?: :?: :?:

http://www.numaxes.com.ua/default.asp?T=1&JId=153&MId=112

Ще таке випадково надибав
http://www.ohot-prostory.com.ua/joom/index.php?option=com_content&view=article&id=115:garmin-astro-gps-&catid=61:gps-&Itemid=65
http://www.ohota-ribalka.com.ua/sthunt_1.htm?id=77

|Олег|

Повідомлення: 471

» 16.07.2009 07:43 am

Ці ошийники вже використовують і досить вдало.Я читай ваідклики на сусідніх форумах :!:

Арго

» 25.12.2009 08:35 pm

Маю бажання придбати GPS компас Bushnell Back Track,дуже класна річ, але в Львові я його не зустрічав, можливо хтось має інфу де можна його придбати???

dudko

Повідомлення: 365

» 25.12.2009 08:58 pm

Дійсно прекрасна річ для всіх випадків життя,а для полювання,рибалки взагалі супер.Такий мені у Львові не зустрічався,а шкода.Ціна-якість на висоті :!: Якщо знайдеш дай знати.Обов"язково собі придбаю.

Арго

» 25.12.2009 09:11 pm

Питань нема!!!! Але думаю шо не скоро він в Львові буде, в Тернополі також не має! Купувати в онлайн магазинах чомусь не хочеться, не довіряю! ціна його становить 60$+-

dudko

Повідомлення: 365

Далі

Повернутись в Спорядження для полювання

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей