В продовження попереднього мого поста ...
Виїхали на це ж озерце з товаришем 25.12.
Власне, поки їхали повної впевненості що вдасця вийти на лід не мали - супервідлига останні дні не сприяла міцності льоду

.
О 7.20 були на озері - якраз почало світати... День обіцяв бути теплим, пасмурним та вітряним...
Зачекали на березі допоки не розвидніється краще, а то бажання виходити на сумнівної товщини лід і купатись ще затемна не було бажання

...
Обережно вийшли на лід - перші забури показали, що товщина не більше 5-6 см, але цього, впринципі, достатньо щоб тримати нашу вагу (це ми себе так заспокоювали

).
Найміцніший лід був в тих місцях де проходили стежки рибалок та виступала вода із лунок (мається на увазі коли ще були морози - 10)...
Обережно добираємось до комишу - лід тут взагалі сумнівний - не більше 4-5 см із різними промоїнами і т.п...
Підійти до перспективних, на нашу думку, місць не вдається - страшно

...
Вирішуємо закинути жерлиці недалеко від комишу оминаючи промоїни і крупні тріщини - екстрім блін

...
Виставили на двох 15ть жерлиць. Поки виставляв останню - вистрілила моя попередня жерлиця в 5ти метрах від мене. Вирішив, що мальок зірвав прапорець, не особливо до неї спішу, продовжуючи насажувати карасика на останню жерлицю. Коли з цим завершив - підійшов до вистрілившої - на мій подив, практично вся волосінь із котушки була змотана

- і це буквально за 2ї хвилинки...
Акуранто відвожу жерлицю, прибираю слабину і роблю звичну підсічку!!! Ось воно - на протилежному кінці щось забилось, "на око" не більше 500 гр... Підвожу щучку до лунки і не вірю своїм очам - щук явно більше 1,5 кг

. Щука теж приблизно оцінила мою вагу

і почала максимально швидко крутитись довкола своєї осі, намагаючись звільнитись... Прийшлось відпустити волосінь, щоб дати їй хвильку погуляти-заспокоїтись... З другого підходу завожу щуку в лунку і підхвачую під-зябра - Є - щука на льоді...
Декілька фото на память і продовжуємо рибалку...
Впираємось в ловлю окунька, регулярно слідкуючи за жерлицями...
Окунець бере слабо і невпевнено, мабуть, причина - сильний теплий дощик що почався о 9й год. і продовжувався до кінця рибалки...
Контролюю жерлиці і помічаю що одночасно вистрілило 2а прапорця... Ще дві щучки на льоді, одна із яких відразу повертається в рідну стихію підростати...
Протягом всього дня контролюємо товщину льоду - нажаль, лід тане надзвичайно швидко і за день зменшився на 1,5 см

.
Не чекаючи темноти вирішуємо збиратись, щоб випадково не натрапити промоїну в темноті...
Результат рибалки: 7м реалізованих покльовок щуки - 3ри із яких повернулось нагулюватись і 1-1,5 кг окуня переважно 100-150 гр...