Дякую всім учасникам, суддям, організаторам та спонсорам 2-го Кубку Львівської області!!!!
Особлива подяка всім «іноземним

» командам, які розбавили наше традиційне дербі (Львів - Луцьк

) та за рахунок участі Тернополю, Рівного, Чернівців (і дебютантів

наших змагань – Житомир) зробили ці змагання дійсно відкритим Кубком західноукраїнського масштабу!!!

Сподіваємось , що ті хто приїхав не пошкодували, а ті – хто не зміг приїхати цього разу, переглянувши звіти, протоколи та відгуки – вже шкодують і тихенько готуються до наших наступних змагань

! На мою думку, в цілому (а особливо в спортивному плані) змагання пройшли на нормальному рівні. Більш менш рівні умови були створені для всіх учасників, як і передбачалось (через пресинг, погоду та рельєф) ставку треба було робити на ближню дистанцію та окуня (переважно 20 гр). Погода також була не оригінальною, Львів без дощу це майже не Львів а якщо ще і змагання – то дощ – Гарантований !!!

(добре що основна злива потрапила на обідню перерву, спортсмени перечекали її в машинах). Атмосферний тиск стрибав як шалений, вітер періодично змінював напрямок та свою силу (від штилю і до майже урагану). Про вплив погоди на активність хижака можна було простежити (найбільш виразно) по зоні «В», 1 етап - переможець мав 74 окуня, 2 етап – лише П'ЯТЬ окунів

, 3 етап - знов 58 шт. Неконтрольовані «виходи» місцевих корів в зони також додавали колориту

в атмосферу та антрактантів з мулом у водойму

, я вже мовчу про голодних хижих карасів та потужні «коропові паровози»

– все це створювало додаткові складнощі але одночасно і робило ці змагання цікавими та незабутніми.
Маючи перевагу домашньої водойми, мені на протязі останніх двох тижнів вдалось 3 рази потренуватись в зонах, відповідно напрацювати більш менш «робочі схеми», Денис був один раз, Сергій жодного (але ми йому все розповіли

).
Перший етап. Зона «А», перший рестарт – зірки на небі напевно зійшлись як треба, і по жеребу я встаю в 2 сектор (по тренуванню - перспективний) – тобто все мало би бути в «шоколаді»

. Старт - пробиваю «фінкою» – але несподівано багато травички та зачепів, окунчик бере приманку надзвичайно делікатно, кожний другий окунь «злитий»

причому ще на початку проводки, всього за рестарт беру з 13 окунців – по результатах рестарту десь в середині. Другий рестарт, при заході в сектор (вроді 11) зламується

підставка під резервний спінінг, до берегу далеченько – перекладаю резервний лайтовий спін собі за спину, пробую ловити в таких умовах «фінкою». Все заважає

, але пару окунчиків беру на перших забросах, риби в секторі мало - треба перебігати. Беру палки, підсак, держак, садок – відповідно перекручуються між собою приманки – результат обірвав мормиху на «фінке» - з метою економії часу вимушений ловити лайтіком. Але ловити 20 грм. окуня, шнуром 8 лб з 0,16 флюром – м’яко кажучи не оптимально

, максимально послаблюю фрікцион але сходи тривають. На шнур беру все ж таки ще з 8 окунців, але темп не радує - «фініш». Справи погані - зона ловить, я туплю і я вже десь нижче середини. Третій рестарт, встигаю підремонтувати на скору руку держак під резервну палку, вже зручніше. Старт, пару забросів, але жилка з катухі на «фінці» дає бородку

, розпутую і .. на підмотці жилка рветься – нерви, нерви

, ставлю іншу мормиху, «вперед всіх рвати» і .. на забросі момиху відстрілюю, все досить

, час минає швидко - «фінку» в бік, знову шнур та лайт – до фінішу ловлю лише з 7 окунців. Відчуваю, що етап провалив і що з 28 окунцями я десь в середині зони - ПОГАНО

. Ось таким нервовим виявився для мене перший етап. Втишає, що хлопці

з нашої команди виступають набагато краще (1 та 3 в своїх зонах), я 7 і я якір команди.
Другий етап. Зона «В», риба відчуваючи наближення дощу та пресинг спортсменів стала надзвичайно пасивною, причому по всій зоні. Таки (важки) умови мені вже подобаються, треба підібрати ключик і кожний спійманий окунчик пересуває щасливчика на декілька місць в турнірній таблиці. Після двох рестартів я з трьома окунчиками десь в 3-ці, але третій рестарт – в мене «нічого», відповідно мене посунули на 6 місце у зоні – переможець зони (Міхненко Олександр з Рівне) мав лише на 2-а окунчика більше за мене. В нашій зоні навіть з’явились неочікувані «баранки». Лише два окунчика – і цілих 5 місць в таблиці – круто і жорстко одночасно. Мої хлопці

знов виступили класно (на двох 4 бали), а значить тягнуть на себе команду та наші шанси ще не втрачені

.
Третій етап. Зона «С» – після перерви та настанов

від своєї команди а також примусового тренування

(під наглядом та «майстер – класом» від Сергія та Дениса), відновлюю «віру в себе» та вирушаю в свою зону. Попереду мене в мою зону їдуть Прокопенко Петро (Тернопіль)

– я знаю, що він дуже сильний «мормишатник» і що два етапи він гарно виступив (має дві одиниці). Також бачу Кошеля Юру (Житомир)

, знаю їх «мормишатську школу» не по чуткам (був в квітні на їх Чемпіонаті) – сильний хлопець. Початок етапу, перший рестарт – стартовий сектор 5. По попереднім розкладам та настановам команди – має працювати 6-8 сектор. Вітру не має – майже штиль, навіть на поверхні зони «С» помітні ознаки наявності окуня. Умови ідеальні для делікатної снасті - тому працюю лише на моно і «фінкою». Роблю близько 5 забросів, але риби тут не багато (один тичок та ще один окунець у садку), паралельно пробую спостерігати за сусідами, зона ловить але дещо краще справи йдуть в 1-2 секторах. Там Юра Байда має вже 3 або 4 окунці – побачити не складно, Юра «палиться»

- тобто працює підсаком, крім того і його сусід витягнув пару окунів. Ага, значить мені туди і треба – ломлюсь, поки інші не зайняли вільні пів сектори. Тихенько

(як для майже 100 кг) заходжу у вільний 2-й пів сектор, заброс – окунь, наступний так само. Потім катаю 2-х окунців на приманці (обидва сходять ще на початку виважування), окунь бере але бере делікатно, вношу відповідну корективу в проводку – ага знов покльовка та ще і легкий дотик до підводного кущику з водоростей, потім знову - супер - він тут і напевно його ціла зграйка сховалась біля цього кущику! Так і є, окуня почали сідати вже впевненіше, темп непоганий але шкода, що час рестарту також впевнено добігає кінцю. Суперники (особливо 2-а з Волині в 1-му секторі) ловлять також не погано, все «фініш». Перехід і зважування підтвердили, що окуня більше саме в перших секторах і я з 20 хвостами «тимчасовий лідер» зони

. В мене рестарт в 13 секторі, місце в цілому перспективне, але роздуми («тут ловити чи пробувати повернутись у 1-2-й сектори»?), перериває сигнал «старт» та ривок Юри Байди з 11 сектору - в напрямку перших секторів. Все - коливання в бік, мій стадний інстинкт спрацьовує, «вперед» (тобто «в зад») на 2-й сектор, по дорозі «в спринтерському забігу» таки обганяю Юру

, прибігаю, але власне моя секретна точка на жаль зайнята іншим спортсменом, ладно встаю трохи лівіше – окунь тут також має бути. Юра Байда та Роман Семчишин («Світ Рибалки») розташувались в першому секторі. Роман вже має пару окунів

, це трохи діє на нерви, але я дещо віддихавшись, з першого забросу таки беру окуня, потім працюю по попередній схемі, але останні хвилин 10-15 мій темп спадає, змінювати арсенал (до окуня я вже «не дістаю», хоча сусіди кидають трохи далі і половлюють ) або місце сенсу вже не має – «фініш рестарту ». На зважуванні в мене з 15 окунями – другий результат рестарту, Роман з 21 хвостом мене таки обігнав (але скаржиться, що він «провтикав»

перший рестарт – мав всього 3-и хвости). Тобто лідерство в зоні (після двох рестартів) лишається за мною

. Мій стартовий сектор №11 – знов роздуми, коливаюсь між «бігти знов на перші сектори», «далекувато», «може там вже і окуня «підвибили та запресували», «багато таких розумних та спостережливих», але поруч проходить Андрій Чернявський (дякую!) і дає «наколку» на 13 сектор

(він там взяв 9 окунців), перевіряю інформацію через сусіда по сектору Прокопенко Петра, він каже що взагалі ця частина зони досить «глуха по окуню» і він особисто «рве» в перші сектори. Трохи ще поговорили за їх човникові змагання ( будуть через тиждень) - Петро «підігрів тему» розповідями та фото про дорослих (3-5 кг) судаків та щупаків на Тернопільському ставку. Але треба повертатись до нашого мікро окуня, відповідно приймати складне рішення – «буду ловити в 13-му секторі» (на перші «не встигну») та можу завалити лідерство на «непробитій» мною точці. Останній рестарт – відразу зміщуюсь у 13- й сектор, на першій проводці тичок і з другої проводки беру окуня – добре, потім відразу ще одного. Спостерігаю, що всі спортсмени зійшлись в перші 7 секторів, а Юра та Роман знову опинились в 1-2 секторі (причому Юра Байда туди біг аж з 18 сектору), відповідно можуть мене «вставити». На крайні 7-8 секторів лишається всього 2 спортсмени (я і Карпюк Роман (той що з Луцьку) – заспокоюю себе, що це також добре – менший пресинг і т.і. Розслаблятись не варто, хоча шансів на лічку (після 2-х етапів) в мене нуль, підводити команду не маю права - впиратись і ще раз впиратись!!!

Пробиваю сектор і до початку вітру (шаленого) встигаю взяти ще з 12 шт. З початком вітру – окунь в моєму секторі затихає, бігу в сусідні (бачу, що єдиний сусід встигає взяти ще 2-х окунців), але в мене вже без покльовок – «фініш» . На зважуванні Семчишин Роман мене вітає, запасу міцності мені таки вистачило, в загальному (за етап) в мене 51 окунь у Романа (він другій) 41, у Юри Байди 30 (він третій) – ДОБРЕ!!! Тобто, нарешті і я потрапвив на роздачу риби та отримав певну компенсацію за попередньо завалені два етапи.
Останній етап наша команда виступила вдало

, на всіх лише 5 балів – шанси у Дениса та Сергія на особистий залік та в цілому у нас на командну медальку є (але які?). Знаємо, що гарно виступали та мають шанси на призи Тернопіль, Рівне,Житомир

. До протоколів навіть не підходимо, хочеться зберегти інтригу до останнього.
Підведення підсумків, нагородження – все добре

– хлопці Денис (срібло), Сергій (бронза), командою – ми Перші і Кубок (командний) лишається у Львові! Вітаю, всіх призерів та особливо володаря Кубку (в особистому заліку) Грицину Руслана

!!! Вітаю також команди з Рівне та Тернополю – з срібними та бронзовими медалями!!!
Всім дякую за приємне спілкування та гарно проведений час!!! До нових зустрічей на водоймах!
Окрема ПОДЯКА Львівському короповому клубу (за чудову спортивну водойму Прилбичі)!!!!!!!!!!!
P.S. Враховуючи присутність на наших змаганнях достатньої кількості команд з інших областей (а також отримані від них пропозиції), впевнений, що наступні львівські змагання будуть проходити у два дні!!! Спортсменам все ж буде легше – власне, для нас (спортсменів) змагання і проводяться!!!
Востаннє редагувалось кочевник в 26.07.2011 10:06 pm, всього редагувалось 1 раз.