Проходив чемпіонат поблизу с. Конівка, що на березі Дністровського водосховища. Були там ми(тобто команда "Золотий Карась") вже вдруге, перший раз на Кубку України з берегового спінінгу 2008. Також там буде проходити чемпіонат України цього року. Нажаль, ще одну команду так і не вдалось зібрати. Зібралось 22 команди з усіх кінців України: Суми, Одеса, Херсон, Луцьк, Рівне, Червоноград, сусідні області.
Виїхали в п"ятницю зранку. 4 години дороги до Кам"янець-Подільського проминають швидко, ще годину закупляєм провіант. 10 км - і ми в с. Устя, чекаєм на пором. Поки чекаєм, Юра дістає спін і пішов ловити. За 15 хвилин в нього вже 6 окунів і ще немало ударів. Розкладаємся і ми з батьком, ще є хвилин 15 до відходу порому, експериментуєм з приманками. Довго поекспериментувати не вдалось, через 5 хв. кльов обрізає.
Переправляємось на іншу сторону, 12 година. На місце табору ще їхати ранувато, залишаємся тут і продовжуєм ловити - окуні до 100 гр, один на 300, і один на 150 гр. Я виловив судачка грам на 400. Практично все на МДЖ, вертушка не працює, воблери практично теж. От і наступний пором, на якому приїхали ще пару команд, вирушаєм на місце табору. Судді якраз почали розмічати сектори. Команд ще не багато, можна вибрати хороше місце, щоб розташуватись, Швиденько ставим намет і вперед, за межі зони тренуватись. Їдем за зону А, на скелі. Складне місце, кидаєш метрів на 25 голову 8 грам, не скидаєш дужку і чекаєш 22-25 секунд, поки втоне приманка. А закриваєш - то всіх 40 сек. По берегу повзають усілякі зелені "ігуани", а в воді живуть якісь неопізнані змії, явно не вужі. На кубку я тут непогано відловив 2 етапи, клював судачок в 150-300 гр. Пробуєм, судака нема, окунець покльовує, та реалізація покльовок чомусь дуже низька - 1 з п"яти-шести. Підозріло... Вітру нема, страшенно палить сонце, отримати тепловий удар раз плюнути, вирішуєм повертатись.
Ввечері з Юрою йдем на годинку покидати між зонами В і С. Там є невеликий залив, а бровка підходить близько до берега. Стаєм на початку залива, джигуєм. В іншому кінці тренуються ще три спортсмена. Той, що посередині, витягає 4 риби підряд. В нас ноль, а кидаєм ми приблизно на один рівень, навіть в одну точку, бо стоїмо перпендикулярно одне до одного. Експерименти з вагою і кольором - і ось судачок на гачку. Ще заміна - окунь і пару ударів. По окуню з"являється впевненість у результаті, з судаком не ясно.
Ввечері жеребкування зон. Я перший етап в зоні А, Юра в В, батько в С. Зони дуже різні, рихтуємся кожен на свою зону. Зона А - перші 18 сеторів - скелі з дуже порядною глибиною, останні 9 - мілина. Зона В - пологий берег, є бровка недалеко від берегу, друга на певному віддаленні. Зона С: в основному мілка, з 10 останніх секторів - скелі, але менш глибокі, ніж в А.
Субота, Всю ніч дів сильний вітер, і зараз він не вщух, ще й паралельно берегу. 8-00. Перший старт. Я на мілині, вирішую тут не затримуватись, біжу на скелі. Вирішую почати по окуням, буде йти судак - перейду на нього. За першу годину мав 3 удари, жодного не реалізував. Народ потрохи ловить. Максимум бачив 3 окунчика в протоколі. 2-й старт - зміщуюсь на середину скель, знову 3 удари, і знову впусту! Та що ж таке!
2-й етап - зона С. Вітер став ще сильніший. Перенесли старт на 17-00. За першу годину в мене ні удару. А рибка прокльовується, в кого судачок, в кого окунь, хто здалеку, хто під ногами... За 30 сек до кінця 2-го старту зливаю окунця - поки брав в руку підсак(див. далі), дав слабину і він зійшов.
Судака нажаль не вдалось відпустити
За ніч вітер не перестав, тільки трішки стих. Після першого дня ми 8-мі, відрив до 4-го зовсім невеликий, лічку не знаєм. Першим з 5-ма балами йде срібний призер нашого хижака - Бєлоцький Андрій. Молодець! Хороші шанси на подіум. Результати в першій десятці дуже щільні, треба постаратись.
3-й етап. Початок в 7-30. Моя "улюблена" зона В. За ніч вода трішки очистилась. Старт. Бігаю по секторам - ноль. Бачу, що риба тут клює значно активніше, ніж в попередні 2 етапи. Стою біля одного з спортсменів. В нього 5 рибок, а в мене ні покльвочки.
В підсумку команда 11, в Юри таки найбільша риба змагань.
Пару слів про змагання. Все зроблено на дуже хорошому рівні, навіть нема до чого придертись, за що велика подяка організаторам! Суддівство теж на високому рівні - ти ще не дотягнув рибу, а суддя вже біжить з вагою до тебе. Водойма дуже класна.
Застосували нововведення - ВСЯ риба повинна братись в підсак. Не в підсак - не зараховується
Ще раз дякую організаторам за цей чемпіонат, суддям за хороше суддівство, усім спортсменам за боротьбу, було чому повчитись і над чим подумати, і магазинам "Золотий Карась" і "Світ Рибалки" за допомогу в оснащенні нашої команди!