Незабаром відкриття фірмового магазину SHIMANO

Пошук по www.active.lviv.ua:
Пользовательского поиска

Береговий спінінг. Чернівецька ФРС. с. Конівка 23-24.05.2009

Звіти зі змагань які проводять львівські риболови чи в яких вони брали участь

Береговий спінінг. Чернівецька ФРС. с. Конівка 23-24.05.2009

» 26.05.2009 12:58 pm

23-24 травня пройшов чемпіонат Чернівецької області з берегового спінінгу.
Проходив чемпіонат поблизу с. Конівка, що на березі Дністровського водосховища. Були там ми(тобто команда "Золотий Карась") вже вдруге, перший раз на Кубку України з берегового спінінгу 2008. Також там буде проходити чемпіонат України цього року. Нажаль, ще одну команду так і не вдалось зібрати. Зібралось 22 команди з усіх кінців України: Суми, Одеса, Херсон, Луцьк, Рівне, Червоноград, сусідні області.
Виїхали в п"ятницю зранку. 4 години дороги до Кам"янець-Подільського проминають швидко, ще годину закупляєм провіант. 10 км - і ми в с. Устя, чекаєм на пором. Поки чекаєм, Юра дістає спін і пішов ловити. За 15 хвилин в нього вже 6 окунів і ще немало ударів. Розкладаємся і ми з батьком, ще є хвилин 15 до відходу порому, експериментуєм з приманками. Довго поекспериментувати не вдалось, через 5 хв. кльов обрізає.
Переправляємось на іншу сторону, 12 година. На місце табору ще їхати ранувато, залишаємся тут і продовжуєм ловити - окуні до 100 гр, один на 300, і один на 150 гр. Я виловив судачка грам на 400. Практично все на МДЖ, вертушка не працює, воблери практично теж. От і наступний пором, на якому приїхали ще пару команд, вирушаєм на місце табору. Судді якраз почали розмічати сектори. Команд ще не багато, можна вибрати хороше місце, щоб розташуватись, Швиденько ставим намет і вперед, за межі зони тренуватись. Їдем за зону А, на скелі. Складне місце, кидаєш метрів на 25 голову 8 грам, не скидаєш дужку і чекаєш 22-25 секунд, поки втоне приманка. А закриваєш - то всіх 40 сек. По берегу повзають усілякі зелені "ігуани", а в воді живуть якісь неопізнані змії, явно не вужі. На кубку я тут непогано відловив 2 етапи, клював судачок в 150-300 гр. Пробуєм, судака нема, окунець покльовує, та реалізація покльовок чомусь дуже низька - 1 з п"яти-шести. Підозріло... Вітру нема, страшенно палить сонце, отримати тепловий удар раз плюнути, вирішуєм повертатись.
Ввечері з Юрою йдем на годинку покидати між зонами В і С. Там є невеликий залив, а бровка підходить близько до берега. Стаєм на початку залива, джигуєм. В іншому кінці тренуються ще три спортсмена. Той, що посередині, витягає 4 риби підряд. В нас ноль, а кидаєм ми приблизно на один рівень, навіть в одну точку, бо стоїмо перпендикулярно одне до одного. Експерименти з вагою і кольором - і ось судачок на гачку. Ще заміна - окунь і пару ударів. По окуню з"являється впевненість у результаті, з судаком не ясно.
Ввечері жеребкування зон. Я перший етап в зоні А, Юра в В, батько в С. Зони дуже різні, рихтуємся кожен на свою зону. Зона А - перші 18 сеторів - скелі з дуже порядною глибиною, останні 9 - мілина. Зона В - пологий берег, є бровка недалеко від берегу, друга на певному віддаленні. Зона С: в основному мілка, з 10 останніх секторів - скелі, але менш глибокі, ніж в А.
Субота, Всю ніч дів сильний вітер, і зараз він не вщух, ще й паралельно берегу. 8-00. Перший старт. Я на мілині, вирішую тут не затримуватись, біжу на скелі. Вирішую почати по окуням, буде йти судак - перейду на нього. За першу годину мав 3 удари, жодного не реалізував. Народ потрохи ловить. Максимум бачив 3 окунчика в протоколі. 2-й старт - зміщуюсь на середину скель, знову 3 удари, і знову впусту! Та що ж таке! :evil: Повертаюсь назад, ставлю найменшу приманочку і нарешті відхожу від 0. За останній старт ловлю ще 2 окунця. Мало. Ну хоч так... Юра не розловився, каже теж мав багато покльовок, зійшов судак. В батька окунець і жерешок.
2-й етап - зона С. Вітер став ще сильніший. Перенесли старт на 17-00. За першу годину в мене ні удару. А рибка прокльовується, в кого судачок, в кого окунь, хто здалеку, хто під ногами... За 30 сек до кінця 2-го старту зливаю окунця - поки брав в руку підсак(див. далі), дав слабину і він зійшов. :( Аж сам здивувався, на джиг 8 грам при глибині метр. Ну хоч покльовка, значить щось та й роблю правильно. Між стартами звонить Юра, каже, що напевно "порвав" зону - взяв судака на 1610! При тому, шо риби там мало. 3- старт - займаю "кльовий сектор", ще один удар, знов мимо. За 15 хв дло кінця міняю тактику і таки беру монстра на 46 грам. Зона В в нас знов з нулем.
Судака нажаль не вдалось відпустити :( , бо він був піднятий з великої глибини, одразу посинів і пропали полоси, і суддя вирішив його залишити. Ввечері смажили його на вогнищі. Смакота!
За ніч вітер не перестав, тільки трішки стих. Після першого дня ми 8-мі, відрив до 4-го зовсім невеликий, лічку не знаєм. Першим з 5-ма балами йде срібний призер нашого хижака - Бєлоцький Андрій. Молодець! Хороші шанси на подіум. Результати в першій десятці дуже щільні, треба постаратись.
3-й етап. Початок в 7-30. Моя "улюблена" зона В. За ніч вода трішки очистилась. Старт. Бігаю по секторам - ноль. Бачу, що риба тут клює значно активніше, ніж в попередні 2 етапи. Стою біля одного з спортсменів. В нього 5 рибок, а в мене ні покльвочки. :shock: Кидаєм на однакову відстань, я і зліва від нього, і справа, а толку ніякого... Він на мікруху, і я теж. Які я тіки не перепробував кольори і проводки, все марно. В результаті зловили багато риби в нашій зоні, а в мене 1 зійшов і 1 покльовка за весь етап. Ну хоч партнери по команді обрибились.
В підсумку команда 11, в Юри таки найбільша риба змагань. Результати
Пару слів про змагання. Все зроблено на дуже хорошому рівні, навіть нема до чого придертись, за що велика подяка організаторам! Суддівство теж на високому рівні - ти ще не дотягнув рибу, а суддя вже біжить з вагою до тебе. Водойма дуже класна.
Застосували нововведення - ВСЯ риба повинна братись в підсак. Не в підсак - не зараховується :!: От і доводилось всім окунів по 20-100 грам в підсак заводити. І одному спортсмену таки не зарахували судачка, бо взяв не в підсак. На цьому чемпіонаті теж було як і в нас, 3 етапи, 3 зони і кожен раз стартуєш в новій зоні, і, як на мене, треба так робити завжди.
Ще раз дякую організаторам за цей чемпіонат, суддям за хороше суддівство, усім спортсменам за боротьбу, було чому повчитись і над чим подумати, і магазинам "Золотий Карась" і "Світ Рибалки" за допомогу в оснащенні нашої команди!
1.jpg
Пором, на який на зворотньому шляху помістилось 3 ЗИЛа, 1 джип і 8 легкових авто
2.jpg
Біля переправи
3.jpg
Сусід по сектору
4.jpg
От в таких умовах доводилось змагатись

5.jpg
Зона В (фото з минулого року)
6.jpg
Юра з уловом
7.jpg
Всі разом