Вставлю і я свої пару копійок + враження

...
Власне, я не є (був

) великим шанувальником змагань - шум, гам, ловля в зоні і ні ногою вбік, погода завжди "спецомдлязмагань" ((с)
by Ривак) + риба, як правило, "піпісочних" ((с)
by Romko) розмірів - жодного тобі спілкування із природою, однодумцями і насолоди від ловлі

. Після останніх змагань, відношення дещо помінялось

.
Тепер про враження...
Зпросоння вийшов на двір і зрозумів що все буде так як описано мною вище - принаймі погода дійсно "спецомдлязмагань"

. Практично переконаний, що змагання не відбудуться - які нормальні люди поїдуть в шквал + дощ безпросвітний... Але Ривак розраховує, щей суддей треба закинути на Грушів - свалу немає

.
При виїзді зі Львова зідзвонююсь із Риваком - той вже десь під-Яворовом ("ну це людину пре неслабо" - думаю подумки

).
Яворів - зупиняють ДАЇшники - дивно, але замість якихось професійних питань цікавляться лишень системою оцінювання на змаганнях, правилами і т.п. Кажуть, що вже "таких як ми" на Грушів поїхало багато ("ну це людей пре неслабо в 5.30 ранку" - думаю подумки і їдем далі

). Щоб пошвидше добратись, вирішуєм зрізати через Яворів - погана думка, дорога, в широкому розумінні цього слова, відсутня повністю

.
Приїжаєм, регіструємось, Олег вручає свої спіни і приманки і відсилає на вихідну точку для підготовки плавзасобу і т.п. Зупиняюсь біля Кості та Сергія (Кочевник та К-2). Пару слів про погоду, плани та перспективи...
ryvak написав:..Перед виходом побачив наш "пароплав" і трошки обалдів-я не знав що вони такі маленькі.
По ходу накачування нашого "нирка-2" вражаюсь розмірами баркаса сусідів - борти в 2а раза вищі, дно жорстке із килем, розмір в 2 рази більші, але весла такі ж як і внас - значить по швидкості можем з ними конкурувати

...
До старту 10 хв, а якийсь простий чувачок прямо біля нас дістає на вертушку з берега щучку на 400 гр

- ото, думаю, буде зараз жор...
Вихід на воду - випливаєм на секретну точку Олега - старт - понеслась

...
Ставлю провірений рідж 35 і на другій проводці сідає окуньок чуть більше приманки

- на кукан його не садим щоб не розірвати навпіл - початок є... Близько години купаємо всі можливі приманки, але працює лишень вертушечка в Ривака (1 окунь в лодці, 3ри зірвались вже в повітрі біля лодки)... Потрохи починає приходити усвідомлення що сьогодні все буде як на "нормальних" змаганнях

... Перебираючи чергову коробочку натикаюсь на ну зовсім не підходячий воблер - зато далеко летить

- пуляю його на метрів 50ть під стіну берегового комишу. Дивно, але трави не притяг, значить можна ще пробувати. 2й заброс - пів метра проводки - потужний удар...Кричу Риваку: "щось є - підсак"... ГЛ 841 гнеться в дугу, що додає азарту напарнику і він наперевіс із підсаком чекає супер здобич

. Завожу в підсак щучку, на вигляд явний незачот

, але вирішуєм взяти, проміряти... Ще два заброси - знову покльовка - на цей раз окуньок грам на 200-250 - трохи збентежені дивимись на окуня - ну не сподівався я що саме тут і саме цей воб окуня може принести... Списуєм на випадковість, але десь на підсвідомості я собі запамятовую особливості проводки...
Більше години кружляєм практично в одному районі - в Олега покльовки є, риби немає

. Я далі експерементую із приманками - черга доходить до шакаловського мікро-ратліна... Закидаю між проходами в комиші і отримую потужний щучий удар, проте, риба не засіклась. Покльовка на ратлін ще блище наводить мене на думку про помилковість нашої ранкової концепції що варто ловити на поверхневі приманки і т.п.
Фініш - гребем до найблищого виходу - сюдиж завертає Шпунт і DIAMOND... В них одна більшенька щучка - значить у нас ще не найгірше... Просим в них рулетку і о чудо - наша щучка має 31,5 см - радості немає меж

- мерщій на зважування...
1й етап займаєм 5те місце - не найгірше, особливо, якщо врахувати що від 6го нас відділив 1 гр різниці (подумки дякую першому безневинно убієнному окуньку до 10 гр

). Улови у всіх не особливо - є надія на 2й етап...
Перед початком другого етапу виникає маленька суперечка - Ривак пропонує не виделуватись і ловити в томуж районі в якому провели 1й етап, а мене невимовно тягне на "дальній кордон"

... З певний небажанням, Олег погоджується (добре що я на веслах, приходиться зі мною рахуватись

)... Поки пливем проти шквального вітру - відчуваю некомфортне поколювання в "п'яту точку" - так і є - воблер одним гачечком зачепився за штани... Ігноруючи поколювання гребем на точку, але воблер вже колить і другим гачком трійничка - немає варіантів - кидаєм якір тут...
Вирішуєм ловити на провірені в 1му етапі приманки - я впираюсь в секретний воблер, Ривак в вертушечку...
На другому ну дуже далекому забросі відчуваю покльовку - ура в лодці щучка явно зачотна (350-400 гр) - від нуля відійшли і, якось, напрочуд швидко...
До нас підпливає інша команда і стає нище по вітру - ех негарно обрубали

... Зато Олег демонструє їм наш кукан із зачотом (деморалізує суперника) і ми щасливі гребемо десь подалі від досягаємості вертушок 3го розміру

...
Плануєм зайти в бухточку, де поменше вітру, але там вже стоїть пару команд + некомандна лодка... Немає виходу - гребем на протилежний бік протоки вище стоянки Шпунта метрів 100...
Пробуєм обловити невеличку заплавку, але безрезультатно... Вирішую закидати проти вітру, благо приманка дозволяє це зробити доволі успішно... На черговій проводці, чую потужний удар і нормальний спротив... Перша думка - ось вона МАМКА - спінінг вдугу, Олег помітно нервує, але риба вже в підсаку

. "Мамка" виявилась 700 грамовою щучкою

... Всетаки, УЛ снасть дає дещо спотворене уявлення про розмір трофею...

. Олег, остаточно повіривши в мою приманку шукає (і знаходить) найблищий аналог

.... Далі пливем на відмілину і, практично, підряд витягаєм 4ри щучки, три з яких на грані допустимого розміру... На кукані місця вже немає, ми щасливі що нормально пішов етап демонструєм кукан Шпунту... Далі все як писав Олег - в них 1на щука як наших 7

....
Впираємось із подвійним ентузіастом і дістаєм ще пару щучок +/- 200 гр..., а в цей час, підступний Шпунт із DIAMONDом виводять на "нашому" місці реальну МАМКУ

... Починають закрадатись думки що нам "пороблено" і тому нормальний щук не йде, але дуже жалітись немає на що, кукан вже переповнений хоч і "бебіками"

...
Далі була спроба перепливти на ранкову точку, але вітер вніс свої корективи і вирішуєм плисти краще по вітру

, тимбільше, що до фінішу лишень 10ть хв...
Вже собі намічаєм прохід куди будем виходити на берег і робим останні заброси без особливої надії на успіх...
За 5ть хв до фінішу спід-берегового очерету дістаю 20гр окунька - є плани встигнути зловити ще пару... Слідуючий заброс не зовсім виходить і воб падає метр від берегової плити біля самісінького комишу... Максимально акуратно намагаюсь його підтягнути і чую нормальний спротив на протилежному кінці.... "Ну це вже точно МАМКА" - думаю відпускаючи фрікціон

... Щука дуже активна, в підсак не йде - рветься 2а рази під лодку.... Всі щучі вибрики 841 із гідністю витримує і завожу в підсак щучку близько 900 гр. В підсаку щука робить черговий кульбіт і мій воб вилітає з лодки - ех, знову пощастило, щука вже в лодці...

. До фінішу лишається 3ри хвилини, мій воб застряє в комиші і я спокійно закурюю сигарку...
Спішимо на зважування... По-дорозі підбираєм DIAMONDа і Шпунта - так їхні щуки вражають

, наші відносно них просто мальок....

. На зважування приходим одні із останніх, тому уявлення про улови інших не маєм...
Зважування, протоколи, нагородження... - нічого собі, ми займаєм ІІге місце - це для мене реальний сюрприз

- обєктивно розраховував десь на 4те...
Реально шкода пацанів із команди ФІШКА - відловились суперово, а місця не отримали... (але нагорода таки знайшла своїх героїв вже пост-фактум

).
П.С. Хочу подякувати всім організаторам, суддям, учасникам, спонсорам за хорошу організацію, здорове спортивне суперництво, та призи. ОСОБЛИВУ подяку висловлюю напарнику - Риваку Олегу, за справжнє людське терпіння в тих моментах, коли замість ловити самому - задовбував його своїми перехльостами, зачепами, бородами - але це все через вітер

..