У гості на Волинь їздили і «Ми». Львівщина на Шепелі була представлена трьома командами: «Хата Рибака», «Золотий Карась», та «Aпстрім». Наперед скажу що Водойма Шепель 2-го травня приготувала нам цілу купу сюрпризів, а результати змагань багато кого приголомшили. Звісно, щоб не пасти задніх наша команда «Хата Рибака» у складі Богдана Столяра, Олега Смутка та мене, Тараса Кузяка, змушена була хоча б раз потренуватися на цій волинській баюрці.(за секретною інформацією там тренувалися і інші команди з Лємберга ) На тренування зібралися за тиждень до проведення змагань. «Найкошернішою» виявилася зона «С» і про це знали не тільки ми. Там справно на МДЖ відгукувався cмугастий, мав на нього шалений апетит і йорж. Правда організатори цього хижака до переліку залікових риб не внесли. Брала і щука. Отож, пріоритети розставлено, «секретні» місця розловлено, кольори підібрано, гума на офсети натягнена….Вйо!….Друге травня, п’ята година ранку і ми на Шепелі. Десь годину організаційної тяганини. Богдан йде щось там з’ясовувати по регламенту, ми з Олегом приводим в бойову готовність спіни і йдемо до водойми по пару раз кинути, щоб згаяти час. Перший мій закид та перша ступінька - і на дюймовому твістері тріпається хороший «горбатий». На око 300-400 грамів. Настрій одразу піднявся. Думаю про себе «ото нині буде гаряче». Підбігають конкуренти починають роздивлятися робочий колір….я швиденько змотуюся бо почали поширюватися чутки про можливу дискваліфікацію через несанкціоноване тренування . Тим часом, всіх закликають до столу де оргкомітет розприділяє спортсменів по зонах і секторах. Тягну свій жереб - ….о щастя!!!. Моя перша зона – «С», про яку всі так мріяли, яка на тренуваннях показувала найкращі результати. Утім, реалії нажаль, були не такими солодкими . Погода внесла свої корективи у кльош та місця стоянки риби,… різко змінився тиск. Одним словом, після першого етапу у зоні «С» шестеро рибаків не відійшли від нуля. Мені поталанило висмикнути з цієї зони двох матросиків «суперспортивного розміру». Зідзвонююся з хлопцями – настрій покращується. У них не все так погано. Виявляється найкраще працює зона «А», яку до того нарекли «зоною смерті». У ній справно, на заздрість конкурентам, відловлюється Богдан і видурює з неї 16 полосатих. П’ять непоганих окунців бере і Олег у «Б». Після першого етапу бліц-нарада: обмінюємося інформацією про робочі кольори, проводки та місця стоянки окуня. У другому етапі – в зоні «Б» , як то кажуть «невдача спіткала юного спортсмена». І я з нулем . Сектор поділений на дві частини між якими півкілометра. Бігаю як шалений – язик на бороді, сонце припекло та ще й у забродках - африка. Наприкінці третього підетапу знаходжу нарешті де стоїть полосатий …дві покльовки і два прикрих сходи. Чую постріл що сигналізує про завершення етапу. Опустивши голову йду на базу, подумки лаю себе за «криві руки», у голові суїцидні думки. Підбадьорюють хлопці – вони відловилися. По 11 хвостів на брата. Утім після 2-го етапу не так все й погано. Багато спортсменів узагалі не відійшли від нуля. Тож уся надія на третій і останній етап. Мчу щосили у свою зону, підбираю проводку – є !!!!. Полосатий тріпається на тому кінці. Витягую на берег і витираю з лиця холодний піт, гріє думка що вже не підвів хлопців. Ще ніколи я так не переймався , чи витягну я ту «тюльку» на берег, адже якщо б і в 3-му етапі хтось був з нулем, амбіції на командні призові місця можна б було закопати. Проводка працює і я витягую на берег ще два трудових матроси. Зненацька передчасно лунає постріл про закінчення змагань. Виявляється гроза внесла корективи. Після кількох ударів грому, організатори припиняють змагання. Зустрічаємося з хлопцями. У Богдана 5 хвостів, в Олега один. Зона «Б» заледве не зіграла з ним злий жарт, як сталося зі мною. Отож підрахунки. Виявляється зі своїми скромними результатами ми беремо срібло. Звісно команду рятує Богдан Столяр – у нього нагорода за найбільшу кількість хвостів 32 та срібло в особистому заліку. У Олега 17, у мене 5. Перше місце беруть господарі водойми - команда «БМВ» з Луцька. Бронза у рівнян, команда «Альбатрос». Інші дві львівські команди виступили так: «Золотий карась» - 7 командне місце у їхнього форварда Влада Вільгуцького 7 місце і в особистому заліку. «Апстріми» - одинадцяті. Щоправда у них добре відловлюється Денис Потилицький і бере бронзу в особистому заліку. Молодець.! Врятував команду …..Ну і звісно сенсація турніру – перше місце в особистому заліку у 14-річного Редчука Максима з «БМВ». Малий переловив усіх, навіть чемпіонів України… Браво!!!. Щоправда не обійшлося без юридичної конфузії. За регламентом змагань участь у них мають право брати особи віком від 16 років. Але відбирати трудову перемогу у малого було б вкрай не справедливо, Раз вже допустили до змагань… І кілька завершальних акордів…… Враження від організація змагань позитивні. Чітко розбиті сектори, перфектне суддівство, гостинний прийом та смачна юшка. Звісно, погода «сплутала всі карти» з кльовом і перевернула все «з ніг на голову». Але тим воно і цікаве……З повагою, Тарас. (не критикуйте за фото, вони з телефона)
Змагання на Шепелі були трудовими, навідміну від тренувань, риба була вкрай пасивна і перебірлива ... На старт вийшло 16ть сильних команд (47 учасників) із Луцька, Рівного, Львова. В першому етапі я попав в зону "В" - по тренуваннях зона працювала слабенько, тому особливих надій не покладав. Вдалось виловити 5ть окуньків, два із яких були більше 100 гр, один аж 179 гр ... Паралельно попадались йоржі - крупні, злі, голодні (але йоржі в залік не йшли)... В зоні я був 3м... В перерві зідзвонився із Тарасом - він рибалив в козирній (по змаганнях) зоні "С". Яке ж було моє здивування, коли він повідомив, що зона не працює впринципі і більшість народу не відійшло від "0". Але Тарас відійшов і це головне ... Другий етап в мене випав в зоні "А" - на тренуваннях ця зона працювала найгірше, проте, Богдан нармально там відловив 1й етап - була надія теж не пасти задніх... Як результат етапу - 11ь окуньків, з яких найбільший десь під 70 гр, а три найменші заважили сумарно аж 40 гр . Окунець клював в урізі трави на пелагічний джиг . В середині етапу мав два підряд сходи щуки, причому одна із яких була явно непідйомна ... Шкода, витратив на пошук щук багато часу, але етап всерівно завершив 3м в зоні, незважаючи на мініатюрність окунят. Далі перерва - уха, соки від спонсорів, обмін інформацією по зонах і приманках... Останній етап мені випав в зоні "С". Чесно кажучи до останнього моменту не вірив що зона зовсім не працює, а дарма... З першого забросу взяв солідного йоржа, 2й - схід окунця під-берегом, 3й - вихід окунця під ноги - ніби все ок починалось... Потім тиша на пів-години і лишень в кінці зони зпід-комишу вдається вимучити окунця на 20 гр ... рестарт - перехожу в 13й сектор. Місце знаю непогано - на тренуваннях тут брав найкрупніший окунь. Причому, в секторі є затоплений кущ, на якому кожен 3й заброс - мертвий зацеп, але проскакують покльовки... За 10ть хв маю два сходи підряд - непруха повна, міняю силікн на 0,5 дюйма і тільки планую витягти таки окуняку, як лунає два постріли - змагання передчасно скінчились у звязку із наближенням грози ... Вертаємось на старт - ділимось враженнями - хлопці молодці - відловились в своїх зонах нормально... Підрахунок і от воно - "Хата рибака" бере срібло :). Богдан взагалі монстр - витягнув команду на срібло, вимучив більше 30 ти окунців - приз на найбільшу кількість хвостів + 2ге місце в особистому заліку. Тарас також, як на новачка, в змаганнях виступив дуже впевнено! Приємно що 3й в лічці теж львівянин - Потилицький Денис (із команди Up-stream)! 7й - призер ЧУ - Вільгуцький Влад... Змагання справили максимально позитивні враження. Все було організовано чітко, судді бігали по зонах без упину і вели підрахунок без жодних упереджень. Пару фото які вдалось зробити ще до старту та в перервах між рестартами... Шепільський йорж - ето сіла - кожен в розмір ладоні і більше - таких монстрів ніде більше не бачив...
Такий звір з розгону плюхнувся в зону "В" ще до старту
Вітаю львівян. Молодці. Тепер ви прекрасно представляєте наш регіон. Дуже мене тішить цей прогрес, aдже ще 3 роки назад про спорт ми чули тільки з журналів